UAKSEPTABEL: United-fansens nye Lukaku-sang får folk til å reagere.
UAKSEPTABEL: United-fansens nye Lukaku-sang får folk til å reagere. Foto: Oli Scarff

Reagerer kraftig på «rasistisk» Lukaku-sang

Manchester United-fansens sang om Romelu Lukaku stemples som rasistisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Organisasjonen Kick It Out, som kjemper mot rasisme og diskriminering, har kontaktet Manchester United vedrørende en sang enkelte av klubbens supportere har laget til den nye stjernen Romelu Lukaku.

The Times skriver at supporterne synger om spissen på en måte som nører opp under stereotypien om størrelsen på svarte menns kjønnsorgan.

Sangen skal ha blitt hørt fra tribunen på Old Trafford i 3-0-seieren mot Basel onsdag forrige uke.

Organisasjonen reagerer kraftig på sangteksten:

– Den er støtende og diskriminerende. Rasistiske stereotyper er uakseptabelt i fotball og samfunnet generelt, uansett om hensikten er å vise støtte overfor en spiller, sier en talsmann for Kick It Out.

Den populære United-bloggeren Scott Paterson mener sangen må droppes.

– Jeg var flau over å høre den sangen og ønsker at vi skal være bedre enn som så. Det er en billig og fornærmende stereotypi som ikke hører hjemme i vår tid, skriver Paterson på bloggen Republik of Mancunia.

Saken er lagt frem for FA og det er nå ventet at supporterne vil slutte å synge sangen i fremtiden.

Morata sa ifra
Dette er ikke første tilfelle av at stjernespillere får uønskede hyllestsanger til sin ære. Tidligere denne måneden sa Chelseas Alvaro Morata klart ifra om at han ville at fansen skulle slutte å synge en sang om ham.

«Alvaro Morata, he came from Real Madrid, he hates the f***ing Yids», er teksten på sangen, som fikk sin debut under bortekampen mot Leicester.

«Yids» er en referanse til Tottenham og klubbens store jødiske fanskare. Ordet er kontroversielt og av mange regnet som antisemittisk.

Etter kampen mot Leicester kom Chelsea med en uttalelse, som ESPN-journalisten Liam Towney har publisert på Twitter:

«Språket i den sangen er ikke akseptabelt i det hele tatt. Alvaro vil ikke bli assosiert med den sangen på noen måte, og både spilleren og klubben ber supporterne om å stoppe å synge den umiddelbart».