GLISET: Edvald Boasson Hagen viste frem sykkelen han skal bruke på onsdagens VM-tempo til Fløyen.
GLISET: Edvald Boasson Hagen viste frem sykkelen han skal bruke på onsdagens VM-tempo til Fløyen. Foto: TV 2/Mats Wedervang

Her er Boasson Hagens modifiserte temposykkel

Edvald Boasson Hagen kunne stolt vise frem sykkelen som skal bringe ham opp til Fløyen på onsdagens VM-tempo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avslutningen på herrenes VM-tempo er såpass tøff at Edvald Boasson Hagen (30) har sett seg nødt til å gjøre justeringer.

Kjører på samme sykkel
Flere kommer til å bytte ut temposykkelen med en vanlig landeveissykkel i bunnen av den 3,4 kilometer lange stigningen til Fløyen, men rudsbygdingen går sin egen vei.

– Jeg har tenkt å kjøre på samme sykkel hele veien. Jeg har en landeveissykkel med tempobøyle. Det er mitt valg, og jeg tror det er det beste. Men om det er det, det vet jeg ikke. Det får vi jo se hva vinneren gjør. Det er uansett vanskelig å si om det er aerodynamisk temposykkel og så bytte som er best, eller en miks som ikke er så aerodynamisk, men kanskje bedre på begge deler, sier Boasson Hagen til TV 2.

TEMPOSYKKELEN: Her er sykkelen Edvald Boasson Hagen skal bruke på onsdagens VM-tempo.
TEMPOSYKKELEN: Her er sykkelen Edvald Boasson Hagen skal bruke på onsdagens VM-tempo.

Herrenes VM-tempo er den tøffeste tøffeste på lang, lang tid, og flere av tempospesialistene, deriblant Tony Martin og Jonathan Castroviejo, mener den er altfor hard for et VM. Boasson Hagen ser derimot på målgangen på Fløyen med utsikt over hele Bergen som en strålende løsning av arrangøren.

– Jeg synes det er en artig avslutning. Ikke noe som favoriserer meg for så vidt, men gøy å kunne gjøre noe nytt også. For min del spiller det egentlig ikke så stor rolle, men jeg synes det er gøy å stille på tempo på hjemmebane. Det er en spektakulær løype, og altfor bratt for min del, sier Boasson Hagen.

Tror Froome vinner
Boasson Hagen og Andreas Vangstad er nordmennene som stiller til start på onsdag for å ta fatt på de 31 tempo-kilometerne, men uten et realistisk håp om medalje. For med et startfelt med blant andre Chris Froome, Rohan Dennis og Tom Dumoulin blir det vanskelig med en plassering helt i toppen.

– Jeg vet ikke hvilke ambisjoner Vangstad har, og jeg har ikke satt noe resultatmessig mål selv heller. Jeg håper å komme i mål og være fornøyd med gjennomføringen, så blir det forhåpentligvis et greit resultat og en god gjennomkjøring til søndagen, sier Boasson Hagen.

– Hvem tror du vinner?

– Dumolin og Froome er de to største favorittene. Froome så ganske sterk ut på lagtempoen, så jeg tror han kommer til å ta den, men det blir tett mellom de to.

– Vil du spare krefter hvis du merker det ikke blir medalje?

– Medalje blir det nok ikke uansett om jeg kjører for fullt., men det er nok ikke vits i å spare så mye. Det er ikke en altfor lang løype.

Usikker Dumoulin
TV 2 møtte Dumoulin på toppen av Fløyen tirsdag ettermiddag. Den nederlandske Giro d'Italia-vinneren kom til toppen på temposykkel, men innrømmer at han ennå ikke vet hvilken sykkel han kommer til å benytte seg av når det skal kjempes om VM-gull.

– Jeg er ikke 100 prosent sikker. Jeg prøvde temposykkelen nå, fredag testet jeg landeveissykkelen. Nå skal jeg ta en avgjørelse i løpet av ettermiddagen, sier Dumoulin.

Vangstad har derimot bestemt seg.

– Nå fikk jeg syklet på landeveissykkel, så jeg tror jeg kommer til å gjøre det i morgen. Den er brutal. Jeg har ikke fått testet den etter å ha kjørt tempoløp i 28 kilometer, men det er tungt nok på trening, sier Vangstad.

Se herrenes VM-tempo onsdag fra kl. 12.30 på TV 2 og Sumo!