REDDET: Peter Madsen avbildet like etter at han ble reddet opp fra sjøen utenfor København 11. august i år.
REDDET: Peter Madsen avbildet like etter at han ble reddet opp fra sjøen utenfor København 11. august i år. Foto: Bax Lindhardt/AP

Nå skal ekspertene grave i Ubåt-Madsens mørke sexliv

Peter Madsen (46) vil unngå tvangsinnleggelse, og lar seg derfor gjennomgå psykiatriske undersøkelser. Dermed må han svare på en rekke spørsmål om sine seksuelle preferanser.

Peter Madsen (46) skal frivillig gjennomgå psykiatriske undersøkelser for å unngå å bli tvangsinnlagt.

Undersøkelsen av den drapssiktede oppfinneren kommer blant annet til å handle om hans forhold til sadomasochisme, skriver danske BT.

Den kjente danske psykiateren Henrik Day Poulsen (51) sier dette til nettstedet:

– Man vil spørre om hans seksuelle preferanser, hans bruk av porno, hvor han har møtt de sadomasochistiske personene, om det har vært på en klubb og om han har brukt prostituerte. Alt dette er relevant i en slik sak.

I Københavns S/M-miljø

Peter Madsen er siktet for drap og likskjending etter at den svenske reporteren Kim Wall forsvant fra ubåten hans.

FORSVANT UNDER REPORTASJETUR: 30 år gamle Kim Wall ble dumpet til sjøs etter at hun døde om bord på ubåten. Foto: Scanpix
FORSVANT UNDER REPORTASJETUR: 30 år gamle Kim Wall ble dumpet til sjøs etter at hun døde om bord på ubåten. Foto: Scanpix

Walls overkropp ble funnet i vannet, men politiet leter fremdeles etter de resterende kroppdelene.

Under fengslingsmøte tidligere denne måneden, var påtalemyndigheten særlig interessert i den danske oppfinnerens sexliv.

Det kom frem at Madsen lever i et åpent forhold selv om han er gift, og at han har vært en del av et S/M-miljø i København.

– Jeg er et menneske som interesserer meg for erotikkens mangfold, forklarte han.

Madsen ble også spurt om sitt forhold til såkalt kvelningssex.

– Det nærmeste jeg har kommet det, er at jeg har spurt en elskerinne om hun ville holde pusten som en del av et rollespill, svarte han.

Tilregnelig eller farlig?

Psykiater Poulsen, som har vært med på å utarbeide over 100 mentalundersøkelser av kriminelle i Danmark, sier at den psykiatriske undersøkelsen har to formål.

Det ene formålet er å fastslå om Madsen er tilregnelig og egnet til normal straff, og det andre er å avklare om han er farlig og egnet til en forvaringsdom.

– Man undersøker om han hører stemmer, om han er svært paranoid, om han føler seg overvåket og forfulgt, eller viser andre psykotiske symptomer, sier psykiateren.

Og:

– Utover dette, har man forskjellige psykologiske tester. Man tester hans evner, og man kan også gi en psykopattest hvis det er nødvendig, sier han.

Fikk panikk

Madsen har forklart at Wall døde da hun fikk en 70 kilo tung stålluke i hodet, og at han i panikk kastet liket over bord av ubåten. Senere senket han ubåten.

Under fengslingsmøtene har Madsen forklart at han festet en stropp rundt kroppen til 30-åringen og festet forskjellige verktøydeler til denne for å lage et slags blybelte, slik at liket skulle synke.

Walls torso ble senere funnet avkledd, men Madsen har forklart at han kun tok av strømpebuksene til 30-åringen fordi tauet han brukte til å heise henne opp, gled av fordi det ikke fikk feste.

Påtalemyndighetene mener at Madsen drepte Wall og lemlestet liket. Han er varetektsfengslet frem til 3. oktober.