Inntil 50 flyvninger hver dag de neste seks ukene kanselleres, melder Ryanair på sine nettsider. Totalt rammes mellom 1680 og 2100 flyvninger. Gang dette tallet med 180 passasjerer, og du får en stor gjeng med misfornøyde kunder.

Blant avgangene som kanselleres er det hele 22 avganger mellom Torp og Stansted i London mellom 18. september og 27. oktober som kanselleres.

Denne uken er to avganger fra London-flyplassen Stansted til Torp og to avganger fra Torp til Stansted kansellert.

Det gjelder en tur-retur flygning på mandag og en på onsdag.

Videre blir flyvninger tur-retur Stansted- Oslo kansellert 29. september og 1., 6., 8., 13., 15., 20., 22., og 27. oktober, ifølge Ryanairs oversikt.

Ikke uventet får billigselskapet massiv kritikk på sosiale medier. Noen oppfordrer til boikott av selskapet. Andre forlanger informasjon om deres flyvning rammes av problemene.

Mangler info

Ryanair har nemlig ikke kommet med noen endelig liste over hvilke flyvninger som ikke vil gå som planlagt. En slik liste er lovet før tirsdag, men mandag kveld var bare flyvningene til og med onsdag offentliggjort.

En tur/retur-flyvning mellom Stansted og Torp ble kansellert mandag. En flyvning på samme strekning blir også rammet på onsdag, går det fram av selskapets oversikt.

Bryllups-stress

Ryanair tilbyr de reisende å booke om billettene eller å få pengene tilbake. Det hjelper ikke på humøret til en mann som skulle gifte seg i Italia på søndag, skriver brudgommens søsteren Maria Suquitana på Ryanairs Facebookside.

– Dere kansellerte flyet han og ti bryllupsgjester skulle være på noen få timer før avgang. Vi ble nødt til å leie en minibuss i Tyskland og kjøre 16 timer fordi vi ikke har tillit til å fly med dere igjen. De mest stressende dagene i våre liv, heter det i Facebook-innlegget.

Legger seg flat

Ryanair-sjef Michael O'Leary sier ifølge nyhetsbyrået AP at kompensasjonene vil koste selskapet inntil 20 millioner euro (187 millioner kroner), men at selskapets omdømme får den verste smellen.

– Vi skal prøve å gjøre det bedre i framtiden, sier O'Leary.