FÅR IKKE SPILLE: Joffrey Lupul (t.v.) sammen med lagkamerat Dion Phaneuf under WInter Classic-kampen i 2014.
FÅR IKKE SPILLE: Joffrey Lupul (t.v.) sammen med lagkamerat Dion Phaneuf under WInter Classic-kampen i 2014. Foto: Gregory Shamus

NHL-spiller i strupen på eget lag: – De jukser

Toronto Maple Leafs hevder Joffrey Lupul er skadet. 33-åringen selv sier det er løgn og bedrag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag offentliggjorde NHL-laget Toronto Maple Leafs at venstreving Joffrey Lupul ikke bestod en fysisk test, og at han derfor ikke var aktuell for spill denne sesongen.

Bare tull ifølge Lupul selv.

– Haha. Bestod ikke fysisk test? De jukser, og alle lar dem gjøre det, skrev Lupul via sin verifiserte Instagram-konto søndag, ifølge The Star.

Meldingen ble senere slettet.

Lurer lønnstaket

Ved å plassere Lupul på listen over skadede reserver, vil lønnen hans ikke lenger tas med i beregningen med tanke på Maple Leafs' lønnstak, skriver CBC.

Lønnstaket er denne sesongen på 75 millioner dollar (ca. 585 millioner kroner). Dermed kan den kanadiske klubben få plass til andre spillere innenfor Lupuls respektable årslønn på 5,25 millioner dollar (41 millioner kroner) – selv om han fremdeles får betalt.

Toronto Maple Leafs har ifølge amerikanske og kanadiske medier ingen kommentar til saken.

33 år gamle Lupul har vært skadeplaget, og var ikke på isen i 2016/2017-sesongen da han slet med brokk. Han er imidlertid krystallklar på at han er tilgjengelig for spill nå.

– Jeg er klar, og venter bare på telefon, skrev Lupul på Instagram.

TSN Canadas ishockeyekspert, Darren Dreger, mener det er tydelig at Lupul anklager Maple Leafs for å jukse, og mener han må ta det opp med spillerforeningen.

Lang karriere

Ifølge The Star har verken NHL eller spillerforeningen vært tilgjengelig for kommentar.

Joffrey Lupul har bare en sesong igjen på kontrakten, og de fleste tror han er ferdig i NHL som helhet. Hans høye årslønn gjør at han ikke har vært attraktiv for å bli byttet til andre lag heller.

Venstrevingen spilte 46 kamper i 2015/2016-sesongen, og 55 sesongen før der. I løpet av tiden i verdens mest prestisjefylte hockeyliga er det blitt 701 kamper, 205 mål og totalt 420 poeng.

Etter å ha blitt plassert på skadelisten før forrige sesong lovet han å kjempe for å komme tilbake.

– Ishockey er det eneste livet jeg kjenner. Dette er en ekstremt emosjonell tid for meg, sa Lupul da.

NB! Se ishockey på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no tirsdag: Lillehammer - Stavanger Oilers kl. 18.50