Slik forklarer Edvald forskjellen mellom ham selv og Kristoff

Edvald Boasson Hagen på plass i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Davy Wathne hente Edvald på Flesland øverst

– VM-gull er det største. Større enn en sammenlagtseier i Tour de France. VM-gull på hjemmebane overgår alt.

Det sier en lavmælt, ambisiøs og målrettet Edvald Boasson Hagen i bilen fra Bergen lufthavn Flesland til Quality Hotel Edvard Grieg.

Det har vært skrevet mye om forholdet mellom ham selv og Alexander Kristoff. Konflikten med Kristoff avdramatiserer Boasson Hagen.

– Jeg er en lavmælt og beskjeden kar som tenker meg om før jeg snakker. Alexander (Kristoff) er åpnere og har en langt mer direkte stil og form. Vi er ulike. Vi har forskjellige personligheter. Dypere stikker ikke «konflikten», som i all hovedsak er medieskapt. Vi var ikke venner og omgikkes ikke privat før VM i Doha, og vi har ikke kommet hverandre noe nærmere ETTER fjorårets begivenheter i Qatars hovedstad.

Edvald Boasson Hagen understreker at han har stor respekt for Alexander Kristoff og unner ham en VM-triumf på norsk jord.

– Vinner han, har jeg ingen problemer med å gratulere Alexander Kristoff. Da fortjener han å stå øverst på seierspallen og motta folkets hyllest.

Samtidig innrømmer Edvald Boasson Hagen at han har ambisjoner om akkurat det samme og at det ville vært fint med litt stang-inn etter alle de tapte millimeterduellene denne sesongen.

Snart gifteklar

– Jeg føler vel på sett og vis at det er min tur, sier han og røper at han er mer bekymret for talen og brudevalsen i sitt forestående bryllup med Norwegian-pilot Marlen Kristiansen.

– Jeg er nok det en kaller en handyman, og jeg elsker å putle med sykkelen og skru på duppedingser. Men jeg er definitivt ingen danser og i hvert fall ingen taler, smiler Edvald Boasson Hagen.

Et par ganger har den 30 år gamle gårdbrukersønnen fra Rudsbygd ved Lillehammer besøkt tante og onkel på Bønes for å gjøre seg kjent med VM-løypene.

– De passer meg bra, innrømmer det fremste norske gull-håpet og strutter av selvtillit etter sommerens bravader.

– Atmosfæren i og rundt Bergen virker ekstremt inspirerende. Jeg så helgens sendinger og er topp motivert. Klart det betyr noe med engasjerte tilskuere langs hele løypen.