TILSTO: Wayne Rooney måtte møte i retten for fyllekjøring.
TILSTO: Wayne Rooney måtte møte i retten for fyllekjøring. Foto: Phil Noble

Rooney tilsto fyllekjøring

Wayne Rooney fikk 120 timers samfunnsstraff og får ikke kjøre bil på to år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wayne Rooney ble arrestert tidligere denne måneden for å ha kjørt bil i alkoholpåvirket tilstand, og Everton-spissen måtte møte i retten mandag.

Der tilsto Rooney fyllekjøringen.

Den tidligere Manchester United-spilleren får 120 timers samfunnsstraff, som må utføres innen ett år, og er fratatt førerkortet i to år, skriver Liverpool Echo.

– Det var en passasjer med ham, men det var ingen andre på veien. Han kjørte akseptabelt, for det var ingen stor hastighet involvert, sa forsvarer Michael Rainford, som mente Rooney har opptrådt som en «pefekt gentleman» i etterkant.

– Wayne ønsker å uttrykke anger for en fryktelig feil og en fryktelig vurdering, fortsatte forsvareren.

Dommeren valgte å gi Rooney samfunnstraff istedenfor en bot.

– Jeg er sikker på at jeg ikke trenger å fortelle deg at dette var et alvorlig lovbrudd. Du satte andre på veien i risiko, sa dommeren ifølge Liverpool Echo.

– Jeg forstår at dette har vært vanskelig for deg og din familie, avsluttet dommeren før han ga Everton-spilleren 120 timers samfunnstraff.

Rooney har nå publisert en pressemelding hvor han skriver at han aksepterer straffen. Han beklager samtidig til fansen.

– Etter dagens rettshøring vil jeg offentlig beklage for min utilgivelige mangel på dømmekraft. Jeg har allerede sagt unnskyld til min familie, manager, styreformann og alle i Everton. Nå ønsker jeg å si unnskyld til fansen og alle andre som har fulgt meg og støttet meg gjennom karrieren, skriver Everton-stjernen.

– Jeg aksepterer selvfølgelig straffen og håper jeg kan gjøre det litt godt igjen gjennom min samfunnsstraff.