OVERNATURLIG SPENNINGSFILM: Eili Harboe og Kaya Wilkins i Triers thriller.
OVERNATURLIG SPENNINGSFILM: Eili Harboe og Kaya Wilkins i Triers thriller. Foto: Filmweb

«Thelma» kliner til på kinotoppen

Må flyttes til større kinosaler etter massiv pågang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Joachim Triers Oscar-bidrag «Thelma» hadde premiere i helgen, og er allerede nummer tre på kinotoppen – kun slått av skrekkfilmen «It» og barnefilmen «Biler 3».

– Det er svært gledelige tall. Filmen går for fullsatte saler flere steder, så nå må vi øke kapasiteten, sier produsent Thomas Robsahm.

Med 13.144 besøk i helgen, er dette Triers beste åpningshelg. Regissøren er også kjent for filmene «Oslo 31. august» fra 2011 og «Reprise» fra 2006.

Overnaturlig thriller

Filmen handler om Thelma som nettopp har flyttet fra sin religiøse familie på vestlandet for å studere i Oslo. Etter et voldsomt anfall på lesesalen treffer hun medstudenten Anja, og de to blir trukket mot hverandre på mystisk vis.

TV 2s filmanmelder Camilla Laache hyller filmen, og mener at åpningen er glitrende.

– Vi treffer Thelma som seksåring som er ute på jakt med faren sin. De ser en hjort, og faren retter geværet mot hjorten – men plutselig vender han våpenet mot bakhodet til Thelma, og det setter stemningen med én gang, skryter Laache.

– Mestrer sjangeren til det fulle

Trier har tidligere gjort seg bemerket som regissør, og var den første nordmannen på lenge som kunne kjempe om gullpalmen under filmfestivalen i Cannes. Trier vant også Nordisk råds filmpris i 2016 for filmen «Louder Than Bombs», samt beste regi under Amandaprisutdelingen samme år.

– Jeg har likt alle hans filmer, og kritikerne har generelt bejublet han. Det som er synd er at publikum ikke har strømmet til hans tidligere filmer. Men «Thelma» er mye mer tilgjengelig, og han mestrer sjangeren til det fulle, avslutter Laache.