Emelie (18) veltet i VM på hjemmebane

Bergenseren Emelie Røe Utvik (18) endte langt ned på resultatlisten, men var likevel godt fornøyd etter å ha syklet VM i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble ingen stor dag for de norske utøverne på den første individuelle øvelsen i VM i Bergen. På juniorkvinnenes tempo ble Martine Gjøs (17) Norges beste på 36 .plass.

Bergenseren Emelie Røe Utvik (18) fikk god støtte fra elevene på Paradis skole, som hun selv har gått på, ute i løypen, men en velt og for lav hastighet plasserte henne på 39. plass i mesterskapet på hjemmebane.

– Jeg overvurderte meg selv da jeg skulle inn i svingen, og plutselig forsvant sykkelen under meg. Men det var vått på bakken. Jeg sklei hele veien. Det gikk greit. Jeg var litt forvirret da jeg kom opp, sier Utvik til TV 2.

– Det var mye folk. Det var mange som ropte navnet mitt. Jeg var så fokusert på å sykle at jeg ikke fikk tid til å se så mye, men tusen takk til alle som stilte opp.

I toppen av listen ble det italiensk jubel. Den siste startende på VM-tempoen ble dagens triumfator. Elena Pirrone suste inn til gull foran lagvenninnen Alessia Vigilia. Madeleine Fasnacht fra Australia tok bronsemedaljen.