Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En uvanlig kraftig storm rammet deler av Romania i helgen.

Barn blant de døde

Søndag ble åtte personer drept og 67 skadet. Blant de døde er minst to barn, en kvinne som døde av et tre som ble blåst overende i dyreparken, og en mann som ble truffet av en reklameplakat som blåste ned av en vegg.

– Tak er revet av hus. Biler er blåst overende. Strømledninger er revet ned, og veier, fortau og bruer er ufremkommelige, sier ordfører i Timisoara, Nicolae Robu, til Digi24.

Amatørvideoer fra sosiale medier viser den enorme kraften i vinden. Man hører folk skrike av skrekk når hagemøbler blåser gjennom lufta.

Se video øverst i denne saken.

– Overraskende og sjelden

Uværet er ikke over og meteorologer advarer om sterk vind, store nedbørsmengder i sørvestre deler av Romania.

Meteorolog Teodora Cumpanasu beskriver uværet som overraskende og sjeldent intenst. Hun forklarer at uvanlig varm luft har blitt værende i atmosfæren lenge, og forårsaket dette plutselige skiftet.

Enkelte av vindkastene var oppe i 28 meter per sekund, og myndighetene ba folk om å holde seg hjemme, trekke ut kontakter og holde seg unna elektrisitetsverk.

Mange boliger har mistet strømmen som følge av uværet, og skoler, sykehus og boliger har fått taket revet av.

^
Vinden kom opp i 100 kilometer i timen, og rev overendre både trafikkskilt, trær og strømledninger. FOTO: Inquam Photos/Cornel Putan Alin/via REUTERS