IKKE HELT VELLYKKET: Mandy Moore, Ariel Winther og Reese Witherspoon havner nederst på kjolelista i år.
IKKE HELT VELLYKKET: Mandy Moore, Ariel Winther og Reese Witherspoon havner nederst på kjolelista i år. Foto: AP/AFP

EMMY-NATTENS BESTE OG VERSTE:

Får slakt på rød løper: Luftig dobbeltsplitt og bløtkake-kjole

Her er Emmy-nattens mest minneverdige antrekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til mandag er den røde løperen rullet ut utenfor Microsoft Theater i Los Angeles, og hele USAs TV-bransje er samlet for å feire seg selv.

Nå skal de beste TV-seriene og talkshowene fra året som har gått kåres. Men det er ikke bare på scenen det er vinnere og tapere i natt – også på den røde løperen.

Stjernene har funnet frem sine fineste klær, høye heler og litervis med hårspray. Sølvantrekk var årets store trend, og gjerne «moore is moore» med både paljetter og fjær.

Vi har spurt moteeksperten og Vixen-redaktør Ida Elise Einarsdottir om å kåre de beste – og de verste – antrekkene fra natten.

Årets best kledde

1. Jessica Biel


Jessica Biel har blitt en slags motens førstedame. Hun vet å imponere på den røde løperen, og denne gangen er intet unntak. Faktisk er det en av hennes kanskje aller sterkeste moteøyeblikk - noensinne. I Ralph & Russo Couture er hun intet mindre enn en moderne gudinne formelig drapert i sølv og blekrosa med både dyp utrigning og høy splitt. Tilbehøret er helt on-point med blant annet clutch, stiletter og drop-øredobber, det samme er den kule frisyren. Kveldens aller, aller flotteste.

EN GUDINNE: Jessica Biel.
EN GUDINNE: Jessica Biel. Foto: Mark Ralston

2. Nicole Kidman

I RØDT: Nicole Kidman.
I RØDT: Nicole Kidman. Foto: Mark Ralston

Ingen over og ingen ved siden - bortsett fra Jessica Biel da. Det var naturlig nok stor spenning knyttet til hva Nicole Kidman ville ha på seg på den røde løperen, og hun skuffet ikke. Den røde kjolen er Calvin Klein - på bestilling, signert Raf Simons, sammen med et par rosa Calvin Klein-stiletter i sateng sikrer henne topplassering som en av nattens aller best kledde - bare slått av Biel.

3. Millie Bobby Brown

I HVITT: Millie Bobby Brown.
I HVITT: Millie Bobby Brown. Foto: Frazer Harrison

Jeg er ikke i tvil om at vi er vitne til fremveksten av et nytt moteikon med Millie Bobby Brown. Det er nemlig ikke bare Stranger Things-gutta som vet å eie den røde løperen - også under fjorårets Emmy-utdeling. Den i utgangspunktet sukkersøte prima ballerina-looken signert Calvin Klein balanseres ut med en kul bandana knytt i livet og trendy kitten heels. It-girl nummer én.

4. Tracee Ellis Ross

STATEMENT LOOK: Tracee Ellis Ross.
STATEMENT LOOK: Tracee Ellis Ross. Foto: Mike Blake

De gamle er eldst. Det gjelder forsåvidt både Tracee Ellis Ross og Chanel. Blackish-stjernen var nemlig ikledd sistnevnte. En sterk statement look og nattens kanskje mest fashion forward som man kanskje enten elsker å hate eller hater å elske - eller rett og slett bare digger. Glitter og glam på høyt nivå med både paljetter, sølv og fjær som bare det ærverdige, franske motehuset kan.

5. Yara Shahidi

PÅ MOTERADAREN: Yara Shahidi.
PÅ MOTERADAREN: Yara Shahidi. Foto: Mark Ralston

Yara Shahidi beviser at Prada sjeldent er feil. Den stilsikre Blackish-stjerne har lenge vært på moteradaren - og det er ikke uten grunn. Denne gangen i en gudinne-lignende beige kjole med tyll og broderier med trendy statementskuldre og et tynt belte i livet for å markere midjen.

6. Kiernan Shipka

BARE 17 ÅR: Kiernan Shipka.
BARE 17 ÅR: Kiernan Shipka. Foto: Mark Ralston

Kiernan Shipka er kanskje bare 17 år, men er fortsatt en av nattens aller best kledde. Jeg gleder meg til å følge henne fremover, og tror vi kan få se mange gode moteøyeblikk fra Mad Men-stjerna.

7. Shannon Purser

I GRØNT: Shannon Purser.
I GRØNT: Shannon Purser. Foto: Mark Ralston

Barb! Alle roper om rettferdighet for Barb. Det får hun i denne smaragdgrønne statement-kjolen, som sikrer henne topplassering på listen over best kledde. Jeg merker meg at alle ikke er enige i det, men jeg synes Stranger Things-stjerna endelig får den oppmerksomheten hun fortjener.

8. Laverne Cox

SUPERSEXY: Laverne Cox.
SUPERSEXY: Laverne Cox. Foto: Mark Ralston

Wow. Laverne Cox er supersexy i denne kroppsnære sølvkjolen signert Naeem Khan, og minner meg litt om Beyonce. Det er tydeligvis gull alt som glimrer! Til vanlig ville jeg ha ønsket meg en mer nedtonet makeup, men noen ganger er det bare slik at more is more. Sølv er dessuten blant sesongens aller hotteste trender, og her er det virkelig overalt fra selve kjolen til tilbehøret, makeupen og til og med neglene!

9. Uzo Aduba

I SØLV: Uzo Aduba.
I SØLV: Uzo Aduba. Foto: Frazer Harrison

Også Uzo Aduba går for gull i sølv med denne 70-tallsinspirerte sølvkjolen. Igjen langt fra less i more med sølvøyenskygge og store statement-øredobber i sølv for å komplettere looken.

10. Anna Chlumsky

I SØLV: Anna Chlumsky.
I SØLV: Anna Chlumsky. Foto: Mike Blake

Og sist, men ikke minst - Veep-stjerna Anna Chlumsky. Også i sølv - kveldens store trend? En kroppsnær ombre-versjon av den klassiske sølvkjolen med dyp utrigning. slep og minimalt med tilbehør slik seg hør og bør - her er det kjolen som skal spille hovedrollen.

Årets verst kledde

4. Sarah Hyland

FÅR BUNNPLASSERING: Sarah Hyland.
FÅR BUNNPLASSERING: Sarah Hyland. Foto: Frazer Harrison

Sarah Hyland har definitivt hatt bedre moteøyeblikk. På den røde Emmy-løperen er hun nærmest for en veteran å regne, men denne kjolen fra Zac Posen gir ingen toppplassering. Snarere tvert i mot. Litt uheldig var hun også med cut-outen som gjør mer enn å vise frem den veltrente magen, nemlig også en flik av det lille under, nærmere bestemt den sorte Spanxen.

3. Mandy Moore

LESS IS MOORE: Mandy Moore.
LESS IS MOORE: Mandy Moore. Foto: Richard Shotwell

Less is Moore. Heldigvis for Mandy er det forlovelsesringen alle kommer til å snakke om. Godt er det, for denne kjolen er ingen høydare. Når skal superstjernene skjønne at lag på lag-kjoler sjeldent er suksess? Det ser mer ut som en bløtkake enn noe annet, og ikke av den festlige sorten.

2. Reese Witherspoon

HAVNER PÅ BUNN: Reese Witherspoon.
HAVNER PÅ BUNN: Reese Witherspoon. Foto: Mark Ralston

Mens Big Little Lies-kollega Nicole Kidman får toppplassering for sin Calvin Klein-kjole havner Reese Witherspoon på bunn. Joda - det er veldig Elle Woods, men også veldig Kim Kardashian. Legs for days, som det heter, men jeg hadde forventet mer enn en copy paste-KUWTK-look. Eller hadde jeg egentlig det?

1. Laura Dern

KRISE: Laura Dern.
KRISE: Laura Dern. Foto: Frazer Harrison

Jumpoplassen går til…Laura Dern. Det tror jeg vi alle kan være enige om. Det er ikke det at det alltid er less is more som gjelder - se bare på for eksempel Tracee Ellis Ross som får full score for sin Chanel-kjole med paljetter, sølv, fjær og Gud vet hva. Ikke vet jeg, i alle fall. Men i tillegg til at kjolen er krise virker både hår og makeup utdatert og umoderne.

1. Ariel Winter

ETTERLIGNER KARDASHIAN? Ariel Winter.
ETTERLIGNER KARDASHIAN? Ariel Winter. Foto: Frazer Harrison

Men vent! Vi har en utfordrer. Ariel Winter, selvsagt. Også veldig KUWTK - og litt Angelina Jolie? Men kanskje mest av alt veldig Ariel Winter, og det er kanskje også det som er problemet.

Se hele Emmy Awards på TV 2 Sumo når du vil.