Smadret Everton, men: – Mourinho bør være bekymret

Klubblegenden Gary Neville lot seg ikke imponere over Manchester Uniteds 4-0-seier mot Everton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United trengte ikke anstrenge seg all verden for å sikre sesongens fjerde seier.

En mektig goal fra Antonio Valencia etter fire minutter og tre sene mål fra Henrikh Mkhitaryan, Romelu Lukaku og Anthony Martial sørget for at Manchester slo Everton 4-0 og holder følge med byrival Manchester City på toppen av Premier League-tabellen.

Se alle scoringene øverst!

Men ikke alle lot seg imponere over Manchester Uniteds knusende 4-0-seier på Old Trafford.

Klubblegenden Gary Neville, som spilte for Manchester United fra 1992 til 2011 og fikk med seg over 400 førstelagskamper og åtte ligatroféer med klubben, mener manager José Mourinho har grunn til å være bekymret.

SKEPTISK: Tidligere United-spiller Gary Neville mener Mourinho bør være bekymret etter Manchester Uniteds siste kamper.
SKEPTISK: Tidligere United-spiller Gary Neville mener Mourinho bør være bekymret etter Manchester Uniteds siste kamper. Foto: Alberto Saiz

– José Mourinho bør være bekymret med tanke på målene United slapp inn mot Stoke i den forrige serierunden og de store sjansene Everton skapte mot dem denne runden, fordi Manchester United ikke har møtt de beste lagene i ligaen enda, sa Gary Neville i Sky Sports News' studio.

– Så ingen mestertakter
Neville var ikke alene om å mene at 4-0 var et flatterende resultat.

– 4-0 var en stor smell. Men av og til er fotballen sånn. Du får ikke med deg det resultatet du fortjener. Jeg så at vi hadde store muligheter på Old Trafford. Jeg ble ikke særlig imponert over Manchester United. Men United var effektive, og vi fortjente ikke dette resultatet, sukket Everton-manager Ronald Koeman etter kampen, ifølge The Daily Mail.

Gary Neville er klar på at prestasjonen Manchester United viste mot Everton ikke var mestertakter – til tross for at det til slutt ble en overbevisende seier.

– Nei, det var ikke en god prestasjon av Manchester United, men laget er blitt mer tålmodig. De skapte ikke de store sjansene, men laget spiller med en større ro, mente Neville, og fortsatte:

– De andre lagene blir desperate og gjør offensive bytter, og så makter Manchester United å score sent i kampene. Det har skjedd to eller tre ganger denne sesongen, og jeg tror José er blitt en mer tålmodig trener og laget er blitt mer modent, konkluderte han.

Mourinho: – Jeg er fornøyd
Selv var José Mourinho strålende fornøyd med 4-0-seieren mot Everton.

Seieren sørget for at Manchester United topper Premier League-tabellen sammen med Manchester City.

Begge har 13 poeng og imponerende 16-2 i målforskjell etter sesongens fem første kamper.

– Det er blitt en trend i Premier League at lagene spiller med fem forsvarsspillere, og den beste måten å håndtere det på er å spille med fem forsvarsspillere selv. Når du ikke prøver å matche motstandernes taktiske system så er det en risiko. Så vi spilte med tre på topp sammen med Henrikh Mkhitaryan. Det er viktig å være effektive når du kommer til så lite sjanser. Etter vårt andre mål, så var kampen avgjort, sa Manchester United-manager José Mourinho til BBC etter kampslutt.

– Jeg er veldig fornøyd. Men 0-4-tap var ikke fortjent for Everton, for de ga oss virkelig kamp, poengterte han.