Kaggestads vm-managertips:

Han er en gave til norsk sykkelsport

Her er Mads Kaggestads VM-managerutvalgte til U23-tempoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill VM-manager: Her setter du opp laget ditt

I U23 VM får vi en smakebit på noen av fremtidens stjerner.

Mitt lag til U23 temporittet for herrer består av følgende ryttere:

Franske Remi Cavagna er 22 år og sykler til daglig på øverste nivå i Quick-step Floors. De mange deltakelsene i World Tour ritt gjør at det blir lengre mellom hvert toppresultat, men dette er en rytter som kan sykle tempo.

Da han ble nummer fem på tempoetappen i Belgia rundt i år slo han sterke temporyttere som Lasse Norman Hansen og Yves Lampaert.

Pavel Sivakov fra Russland er et beist av en sykkelrytter som har signert med Team Sky ut 2020. I år har han blant annet vunnet Ronde de L’Isard, Giro della Valle d’ Aosta og ungdommens Giro d’ Italia. Han er en god klatrer som samtidig er god på korte tempoetapper.

18 år gamle Iver Knotten er en gave til norsk sykkelsport. Han har hatt en tung sesong, men høsten har vist at han er på vei tilbake og bekreftet tempoferdighetene han innehar. Knotten tok bronsen på tempodistansen under fjorårets EM for junior og viste da at han takler stort press. I august viste han igjen hvor talentfull han er ved å sette ny rekord på 30 kilometer tempo på tiden 36:02.

Tsjekkiske Michael Schlegel sykler til daglig i det polske pro-continental laget CCC Sprandi Polkewice. Han er 22 år og fullførte i vår Italia rundt som var hans debut i et tre ukers etapperitt. All julingen på høyeste nivå kan ha gjort han godt. Han viste solid form med sjette plass sammenlagt i Tour de L’Avenir. Schlegel har vist god høstform tidligere også. I 2015 ble han nummer syv på landeveisrittet i U23 VM, og det er god grunn til at han kan klatre enda høyere med enda to års erfaring og grunnlag.

Spill VM-manager: Her setter du opp laget ditt

Callum Scotson representerte det australske laget i Rio hvor han var med å ta sølv på forfølgelsesritt på bane. Han startet sesongen fantastisk med å vinne det australske tempomesterskapet for U23, og fulgte opp dette med en solid femteplass sammenlagt i det prestisjefulle U23 rittet Le Tryptyque des Monts et Chateaux, og 11. plass i U23 utgaven av Omloop Het Liuewsblaad. Det har blitt en stund siden han har luktet på topplasseringer, men med en solid trenings- og rittbase bestående av blant annet Tour de L’Avenir kan den temposterke australieren være tilbake i toppform.