Bendtner og Trondsen senket Vålerenga: – Vi spilte ikke så godt som vi ønsket

Rosenborg vant oppskriftsmessig 3-0 mot formssvake Vålerenga. Nå topper trønderne tabellen med sju poeng.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg – Vålerenga 3-0 (2-0):

Rosenborg vant oppskriftsmessig 3-0 mot Vålerenga i kveldskampen i Elitserien søndag.

Nicklas Bendtner scoret Rosenborgs to første mål, mens sommerkjøpet Anders Trondsen, som kostet 15 millioner da han ble hentet fra Sarpsborg 08, dundret inn 3-0-scoringen.

Se hvordan Rosenborg vant i Sportsnyhetene øverst!

Bendtner har nå har scoret 12 mål i Eliteserien hittil denne sesongen.

– Jeg synes vi lykkes med mye i andreomgang. I første omgang gikk ikke alt som planlagt, men vi scoret to mål. Vi må vinne hver kamp i ligaen for å beholde forspranget. Det er viktig for oss å holde et høyt nivå i ligaen når vi spiller både i Europa og i den hjemlige ligaen. Vi reiste oss i dag etter en skuffende aften i Europa, sa Bendtner til Eurosport etter kampslutt.

Han var imidlertid ikke fornøyd med verken egen eller lagets innsats.

– Vi fikk ikke skikkelig til spillet vårt, men vi scoret på sjansene våre. Men vi spilte ikke så godt som vi ønsket og burde utnyttet sjansene enda bedre, sa Rosenborgs Nicklas Bendtner til Eurosport pausen.

Ronny Deila mente Vålerenga hadde fortjent en scoring på Lerkendal.

– Det var irriterende, for vi gjorde mye positivt, sukket Vålerenga-trener Ronny Deila til Eurosport i pausen.

Rosenborg topper Elitserie-tabellen med sju poeng foran Brann. Vålerenga har tapt tre kamper og ligger utsatt til på en 12. plass på tabellen. Åtte serierunder gjenstår av årets eliteseriefotball.

Pangstart av RBK
Rosenborg fikk en drømmeåpning på kampen mot Vålerenga.

For etter bare to minutter og 14 sekunder dukket Nicklas Bendtner opp på bakerste stolpe og satte inn returen etter at Pål André Helland headet i tverligger og ut. Det var danskens ellevte scoring i Eliteserien for sesongen.

– Rykker ned, rykker ned, rykker ned, sang Rosenborg-fansen til de tilreisende Vålerenga-supporterne etter scoringen.

Like før pause ble Bendtner revet ned innenfor Rosenborgs 16-meter. TV-bildene viste at situasjonen var noe tvilsom, men dommer Kai Erik Steen pekte på straffemerket.

– Ikke i nærheten av straffe
Nicklas Bendtner tok selv straffesparket og satte iskaldt inn 2-0-ledelse til serielederne og sitt 12. mål for sesongen da han plasserte ballen i hjørnet.

– Det var ikke i nærheten av å være straffe. Det var en handsituasjon før det, sa Vålerengas Henrik Kjelsrud Johansen til Eurosport i pausen om Rosenborgs straffesituasjon.

Etter pause jaget Vålerenga reduseringsmålet. Isteden var det Rosenborg som kunne øke til 3-0. Anders Trondsen dundret inn 3-0-scoringen etter et vakkert langskudd i det 68 minutt.

Flere mål ble det ikke på Lerkendal, og Rosenborg kunne juble for en komfortabel seier.

Slik startet lagene:

Rosenborg (4-3-3): Hansen - Eggen Hedenstad, Lædre Bjørdal, Skjelvik, Meling - Jensen, Lundemo, Trondsen - Helland, Bendtner, Jevtovic

Vålerenga (4-3-3): Larsen Kwarasey - Lundström, Tollås Nation, Nakkim, Näsberg - Berntsen, Lekven, Stengel - Fridsjónsson, Kjelsrud Johansen, Juklerød

Dommer: Kai Erik Steen, IL Gneist