Team Sunweb tok lagtempo-gull etter sekunddrama

Bare åtte sekunder skilte gull og sølv på herrenes lagtempo. – Helt vilt, sier Tom Dumoulin etter triumfen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med blant andre Giro d'Italia-vinner Tom Dumoulin på laget suste Team Sunweb inn til gullmedalje på herrenes lagtempo.

Outsideren slo favoritten
BMC lå første ved siste passering på toppen av Birkelundsbakken, men ned mot Bergen sentrum tapte laget sekund etter sekund. Ved målgang på Festplassen etter en svipptur ut til Sandviken passerte BMC målstreken 8,29 sekunder bak triumfatorene fra Tyskland.

– Det er vilt. Første kvinnene, så oss. Laget var så balansert. Det var helt utrolig, sier Dumoulin i det offisielle intervjuet med UCI.

Åpningsdagen i VM ble dermed en real jubeldag for Team Sunweb, som også tok gullet på kvinnenes fellesstart.

Dumoulin, Lennard Kamna, Wilco Kelderman, Søren Kragh Andersen, Michael Matthews og Sam Oomen får gullmedaljene rundt halsen etter en strålende VM-tempo.

– Jeg visste at vi hadde et bra lag og at alle var i form. Jeg tenkte at vi kanskje kunne klare pallen, men jeg tenkte aldri på å vinne. Det er den beste følelsen, når man ikke venter det, sier Dumoulin til TV 2.

Nederlenderen er også en av favorittene på onsdagens individuelle tempo til Fløyen.

– Jeg er definitivt en av favorittene. Vi få se hvordan det går. Jeg mener Chris Froome og Rohan Dennis er hovedutfordrerne, sier Dumoulin til TV 2.

Skuffende bronse
Chris Froome og Team Sky drømte om gullet og ble av flere regnet som den største favoritten mye grunnet en solid lagoppstilling, men britene måtte ta til takke med tredjeplass.

Litt av nøkkelen til Sunwebs suksess var at laget klarte å holde rytterne samlet underveis. Team Sky mistet blant andre Geraint Thomas i stigningen til Birkelundstoppen.

– Vi kunne ikke vente på ham i bakken, da var vi fire etter det. Vi åpnet kanskje for hardt de første ti kilometerne. Vi fikk svi litt for det etterpå. Bortsett fra det gjorde vi ingen store feil underveis, så da ble det bronse, sier Team Sky-sportsdirektør Gabriel Rasch til TV 2.

– Nå blir det mye trening
Med norske øyne ble det som ventet ingen medaljefangst. Alexander Kristoff og Katusha-Alpecin endte på niendeplass, mens Truls Korsæth og Astana ble nummer elleve.

Joker-Icopal ble det beste av de norske lagene som stilte til start på sin 13. plass.

– Beina var ok, men vi kjørte ikke fortest av alle. Det hadde sikkert vært tyngre på et av de raskeste lagene, sier Alexander Kristoff til TV 2.

Nå drar Kristoff tilbake til Stavanger for å fortsette opptreningen mot VMs store mål - herrenes fellesstart neste søndag.

– Nå blir det mye trening. Jeg har seks timer i morgen og rolig tirsdag. Intervall onsdag og langtur med landslaget på torsdag. Så er det rolig frem mot VM etterpå, sier Kristoff.

For første gang i lagtempoens VM-historie i dagens format går gullet til et annet lag enn BMC eller Quick-Step Floors.