Mange ble provosert da Thylane Blondeau ble omtalt som verdens vakreste barn. På bildet til venstre er hun seks år, og på bildet til høyre er hun ti år gammel.
Mange ble provosert da Thylane Blondeau ble omtalt som verdens vakreste barn. På bildet til venstre er hun seks år, og på bildet til høyre er hun ti år gammel. Foto: Instagram / Vogue

Slik ser «verdens vakreste barn» ut i dag

Franske Thylane Blondeau ble omtalt som «verdens vakreste barn». Slik ser hun ut ti år senere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var svært kontroversielt da bilder av seks år gamle Thylane Blondeau (16) spredte seg i mediene, og mange begynte å omtale henne som verdens vakreste barn.

I Norge raste debatten spesielt da hun var avbildet i Vogue, i provoserende klær og posisjoner på dyreskinn, som ti år gammel.

– Det er helt forferdelig. Jeg hadde ikke forventet at noen kunne gå så langt. Dette er provoserende på så mange nivåer, sa Tirill Sjøvoll, leder for Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press.

Slik ser hun ut nå, bildet er tatt i mai i år under Cannes-festivalen
Slik ser hun ut nå, bildet er tatt i mai i år under Cannes-festivalen

Også tidligere stortingsrepresentant for SV, Inga Marte Thorkildsen reagerte.

– Det er bekymringsfullt og dypt umoralskt å skaffe oppmerksomhet gjennom å seksualisere barn, og å gjøre et barn til et leketøy for voksenverden. Dette er et kynisk framstøt fra noen som ønsker oppmerksomhet, sa Thorkildsen.

Thylane Blondeau har vært modell helt siden hun var liten, og mange vil huske bildene av henne som sirkulerte i mediene for en del år siden.

I dag er hun en aktiv bruker av Instagram, med over 1,5 millioner følgere.

Slik ser Thylane Blondeau ut i 2017. Foto: Valery Hache / AFP
Slik ser Thylane Blondeau ut i 2017. Foto: Valery Hache / AFP