Coutinho snakker ut: – Det var en vanskelig måned

I sitt første intervju siden overgangsvinduet stengte bekrefter Philippe Coutinho at han ønsket seg til Barcelona.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Philippe Coutinho fikk ikke drømmerovergangen fra Liverpool til Barcelona i sommer, og lørdag startet han sin første kamp for Liverpool siden Barcelona begynte å sende inn bud i begynnelsen av august.

Se sammendrag fra Liverpools 1-1-kamp mot Burnley i videovinduet øverst!

Coutinho var ikke en del av Liverpool-troppen i sesonginnledningen, og manager Jürgen Klopp forklarte det med at brasilianeren hadde en sår rygg. Han ble imidlertid tatt med på landslaget tidligere denne måneden.

Nå snakker Coutinho ut en augustmåned med usikkerhet rundt egen fremtid.

– Det var en vanskelig måned for meg, innrømmer Coutinho til ESPN Brazil.

– Hele verden vet hva som skjedde. Fra første stund til siste kamp har jeg alltid følt meg veldig velkommen her. Respekten jeg har for klubbens tilhengere og motsatt, virker å være gjensidig. Jeg må jobbe hardt og alltid gjøre mitt beste for å hjelpe laget, fortsetter midtbanespilleren.

Liverpool sendte i august ut en pressemelding på at spilleren ikke var til salgs, men like etter kom meldingene om at Coutinho hadde sendt inn et formelt ønske om å bli solgt. Liverpool sto imidlertid på sitt og nektet å selge.

– Jeg fikk et tilbud, slik de fleste i arbeidslivet får. Noen ganger er man interessert, andre ganger ikke. I dette tilfellet – som alle vet – var jeg interessert. Det samme var familien.

Det ble i sommer spekulert at forholdet til manager Klopp var ødelagt.

– Jeg har aldri hatt problemer med noen her. Jeg har alltid respektert supporterne, spillerne, direktørene og støtteapparatet. Det har ikke forandret seg i det hele tatt, slår Coutinho fast.

Coutinho gikk av etter 78 minutters spill mot Burnley med krampe.

– Det er som jeg alltid har sagt. Det er en stor ære å få et tilbud fra en stor klubb som Barcelona, men det er også en stor ære å få bli her. Liverpool er en flott klubb. Nå er jeg her, og jeg kommer som alltid til å gjøre mitt beste, sier han.

Den tidligere Inter-spilleren nekter for at Barcelona-interessen kommer til å påvirke spillet hans i Liverpool denne sesongen.

– Nei, nå er jeg ferdig med det. Jeg må på jobb, og jeg er fokusert på å arbeide hardt og levere en god sesong. Jeg må hjelpe laget, sier Coutinho.