UAVGJORT: Gennady Golovkin (t.h.) får inn et slag på Saúl «Canelo» Álvarez.
UAVGJORT: Gennady Golovkin (t.h.) får inn et slag på Saúl «Canelo» Álvarez. Foto: John Gurzinski

Kontrovers etter gigantduell: – Jeg er sjokkert. Han blir bortdømt

Det endte uavgjort i tittelkampen mellom Gennady Golovkin (35) og Saúl Álvarez (27). Det får eksperter og tidligere boksere til å rase.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en av årets heftige boksekamper endte det uavgjort mellom mellomvektstjernene Gennady Golovkin og Saúl «Canelo» Álvarez i T-Mobile Arena i Las Vegas.

Dommer Adalaide Byrd ga seieren til Álvarez med 118-110, mens Dave Moretti ga 115-113 for Golovkin. Dan Trella kom frem til uavgjort 114-114 i gigantduellen.

Viasat-kommentator Thomas Hansvoll mener det var en klar seier til Golovkin.

– Én dommer har sett en helt annen kamp. 118-110, jeg er rett og slett sjokkert. Jeg blir helt oppgitt her, men det ender altså med en uavgjort. Jeg mener Triple G skulle hatt denne seieren, sier han.

– Jeg synes Golovkin rett og slett blir bortdømt, fortsetter den tidligere proffbokseren.

Thomas Hansvoll var langt ifra den eneste som reagerte på utfallet.

– Begge fighterne kan holde hodene høyt hevet i kveld, men det var ikke i nærheten av uavgjort, skriver tidligere verdensmester i tungvekt Lennox Lewis på Twitter.

– Det går ikke under noen omstendigheter an å rettferdiggjøre 118-110. Det var en bra kamp, men hvorfor må disse dommerne la sporten synke så dyrt, skriver tidligere OL-vinner og proffbokser Audley Harrison.

Resultatet betyr at Golovkin beholder beltene fra WBA, WBC og IBF, og fremdeles er ubeseiret på sine 38 kamper. Álvarez står nå med 49 seire, to uavgjorte kamper og ett tap på sine 52 kamper.

Det ligger nå an til en ny duell mellom gigantene.

– Vi bør ha en ny kamp. Selvfølgelig avhenger det av om folk vil. Jeg har alltid sagt at jeg er et steg foran ham. Vi fortsetter i den andre kampen, og jeg kommer til å vinne uansett, sa Álvarez i ringen like etter kampen, ifølge The Telegraph.