solanke med gigantmiss da liverpool snublet:

– Det er en syk sjanse

Liverpool og Salah svarte lynraskt på Burnleys ledermål, men så begynte sjansesløsingen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool - Burnley 1-1

Scott Arfield sjokkerte hjemmefansen på Anfield da han prikket inn 1-0 midtveis i førsteomgangen.

Men Liverpool svarte lynraskt. Mohamed Salah var lur inne i Burnley-boksen da han utlignet med sin tredje ligascoring for sesongen.

Liverpool presset på noe voldsomt i store deler av oppgjøret, og helt på tampen kunne Dominic Solanke blitt den store helten, men avslutningen fra kort hold smalt i tverrliggeren.

– Det er en syk sjanse, sier TV 2-ekspert Erik Thorsvedt om Solanke-muligheten.

Thorstvedt presiserte også at Salah burde ha fått straffe like før gigantmissen. Egypteren ble felt av Ben Mee, men dommeren vinket spillet videre og situasjonen endte til slutt med Solankes bom.

Se bommen og straffesituasjonen i videovinduet øverst i saken.

Dermed endte det med poengdeling på Anfield, til Jürgen Klopps store fortvilelse.

– Hvis man har ambisjoner om å vinne hele greien, noe jeg tror Liverpool har, så skal man ta tre poeng hjemme mot Burnley. De har 34 avslutninger. De massakrer Burnley på mange måter. Noen ganger går marginene imot, men jeg har en følelse at akkurat Liverpool snakker vi ofte om etter denne type kamper, sier Thorstvedt.

Liverpool står nå med åtte poeng etter fem kamper. Det er fem poeng mindre enn hva de nåværende ligalederne Manchester City har.

Burnley står også med åtte poeng, men fem av de er tatt i svært krevende bortekamper mot Chelsea, Tottenham og nå Liverpool.

Det var en fornøyd Burnley-sjef som møtte TV 2 etter kampslutt.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er et tøft sted å komme. Det var en stor oppgave, men vi la ned en veldig god prestasjon. Totalt sett fortjente vi ett poeng i dag, sier Dyche til TV 2.

Jürgen Klopp var ikke like fornøyd.

– I dag er jeg sint, men ikke på grunn av det vi presterte. Man kan ikke spille bedre fotball enn hva vi gjør i store deler av kampen i dag, men vi klarte ikke å avslutte situasjonene. Keeperen deres hadde to kjemperedninger, i tillegg var vi uheldig med tverrliggeren. Det var en utrolig vanskelig kamp, sier Klopp.

– Det er vanskelig å akseptere at vi kun fikk med oss ett poeng i dag, sier Liverpool-sjefen, som også påpekte at Liverpool burde ha fått et straffespark.

Slik var kampen
Philippe Coutinho fikk sin første start for sesongen, mens Jordan Henderson ble henvist til benken.

Etter 17 minutter ville Mohamed Salah ha straffespark da han gikk i bakken etter en duell med James Tarkowski, men dommer East vinket spillet videre.

– Det er en interessant situasjon. Burnley er heldige som slipper unna, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

I pausen klarte ikke ekspertene å bli enige om straffesituasjonen.

– Jeg skjønner ikke hvorfor det ikke skal være straffe. Han tar både beina og nærmest slår Salah med armen, var Simen Stamsø Møllers mening.

Det var Erik Thorstvedt helt uenig i.

– Det er en kontaktsport. Jeg mener at det ikke er nok til å være straffespark, sa Thorstvedt.

Arfield sjokkerte Anfield
Like etter straffesituasjonen var den kvikke egypteren på farten igjen da han kom først på et innlegg ved bakre stolpe, men headingen gikk utenfor mål.

Kort tid senere smalt det i andre enden av banen. En presis langpasning og Robbie Brady vant hodeduellen mot Alexander-Arnold, før ballen spratt forbi Liverpool-stopperne og videre til Scott Arfield som limte ballen ned i hjørnet til 1-0.

– En scoring tatt ut av Sean Dyches sin Burnley-lærebok, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Men det gikk ikke mange minuttene før Liverpool og Salah slo tilbake. Lynvingen kontrollerte en presis langpasning fra Emre Can, før Salah kom seg fri og skjøt hurtig ned i det nærmeste hjørnet.

– Det er godt timet av Salah. Et godt touch og han klinker til med venstre. Det er en meget god prestasjon, sa Hangeland om målet.

Liverpool presset voldsomt på i minuttene etter utligningen. Både Daniel Sturridge, Salah og Firmino skapte en haug med trøbbel for Burnley-forsvaret.

Kort tid før pause trodde store deler av hjemmefansen at Sturridge hadde sendt Liverpool i ledelsen, men ballen smalt i nettveggen. Dermed sto det 1-1 til pause etter en svært innholdsrik omgang.

Kraftig Liverpool-press
Tidlig i andreomgang testet Coutinho skuddfoten to ganger, men begge forsøkene gikk milevis utenfor mål. Emre Cans forsøk fra distanse ble vesentlig farligere, men Burnley-keeper Nick Pope reddet.

Etter 58 minutter måtte Pope i aksjon igjen. Sturridge dro seg inn fra høyre, før han dunket til med venstrefoten, men Burnley-keeperen reddet igjen.

Liverpool fortsatte å sette Burnley under et stort press. James Milner fikk en stor sjanse etter en lekker Sturridge-chipp, men volleyforsøket ble blokkert av Tarkowski.

20 minutter før slutt ble Coutinho spilt fri av Sturridge, men nok en gang sto Tarkowski i veien for avslutningen.

Etter nok et skudd himmelhøyt over mål, ble Coutinho tatt av banen til fordel for Dominic Solanke.

I det 80. minutt var Burnley nok en gang farlige på en dødball. Ben Mee fikk heade upresset, men Matip reddet på streken. På den påfølgende corneren fikk Burnley-kapteinen heade igjen, men denne gang reddet Mignolet.

Kort tid senere slo Milner et flott innlegg til backkollega Alexander-Arnold. Unggutten smalt til, men Pope reddet igjen.

– For en redning av Nick Pope, sa TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Og det skulle bli ennå mer dramatisk. Først gikk Salah i bakken innenfor sekstenmeteren etter en duell med Mee, men spillet ble vinket videre. Alexander-Arnold slo inn til Solanke som fikk en gigantsjanse til å score 2-1, men volleyforsøket smalt i tverrliggeren fra kort hold.

I de kokende overtidsminuttene fikk Liverpool flere cornere, men uten utelling. Dermed endte det 1-1 i det svært sjanserike oppgjøret.

Slik stilte lagene

Liverpool: Mignolet; Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Robertson; Milner, Can, Coutinho; Salah, Firmino, Sturridge.

Burnley: Pope; Lowton, Tarkowski, Mee, Ward; Gudmundsson, Cork, Defour, Brady; Arfield; Wood.

Lik TV 2 Sporten på Facebook