Agüero med hat trick for City – nå har Guardiolas menn 15-0 (!) i målforskjell på de tre siste kampene

Manchester City overtok tabelledelsen i Premier League etter ny målfest og 6-0-seier over Watford lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Watford – Manchester City 0-6:

Det har vært en særdeles god uke for Manchester City og manager Pep Guardiola.

Først ble Liverpool slått 5-0 på Etihad, så ble Feyenoord banket 4-0 i Mesterligaen på bortebane, før Watford ble ydmyket med knusende 6-0 Vicarage Road i Premier League lørdag.

Se og nyt Citys scoringer mot Watford øverst!

Manchester Citys scoringsform fortsetter altså med uforminsket styrke.

Pep Guardiolas menn har nå vunnet sine tre siste kamper med imponerende 15-0 (!) i målforskjell

Tre mål av Sergio Agüero, og ett hver av Gabriel Jesus, Nicolás Otamendi og Raheem Sterling, sørget for at det ble nok en festafften for Manchester City lørdag ettermiddag.

– Jeg er veldig glad og håper at vi fortsetter som nå resten av sesongen. Jeg fokuserer bare på de neste kampene og mitt neste mål, men så lenge vi vinner så har det ingenting å si hvem som scorer, sa hat trick-helten Agüero etter kampen, ifølge BBC Sports.

Lagkamerat Ilkay Gündogan nekter å ta av til tross for nok en storseier til Manchester City.

– Jeg vet ikke om det var en perfekt kamp fra vår side, men etter en tøff uke var det virkelig fortjent. Måten vi spilte på var fantastisk. Sergio er en målmaskin, og det tredje målet han scoret var nesten ikke til å tro. Han viste alle hva han er i stand til å gjøre, sa han.

Manager Pep Guardiola hyllet spillerne etter mestertaktene mot Watford.

– Dette var bra. Spesielt etter at vi spilte bortekamp i Mesterligaen. Vi spilte som et lag og er så fornøyd. Jeg har vært så heldig og vært trener for Barcelona med mange strålende prestasjoner. Men denne uken har vi scoret enormt med mål. Vi har funnet rytmen. Vi kan spille kort og har energiske backer, sa en strålende fornøyd Guardiola etter kampslutt.

– En klar beskjed til rivalene
Tidligere Arsenal-spiller Martin Keown mente Citys storseier var nok et signal til rivalene om hva City kan hamle opp med denne sesongen.

– Manchester City spiller en med en massiv energi. Og Agüeros tredje scoring var rett og slett nesten ikke til å tro. Pep Guardiola har virkelig fått dette laget til å sprudle. De har virkelig gitt en beskjed til sine tittelrivaler nå, sa BBC-ekspert Martin Keown etter Citys strålende 6-0-seier mot Watford.

Den knusende 6-0-seieren sørget for at Manchester City overtok tabelledelsen i Premier League med 13 poeng og suverene 16-2 i målforskjell etter sine fem første kamper. Byrival Manchester United møter som kjent Everton først søndag.

– Citys målforskjell kan bli avgjørende. For en form de er i. Det var fullstendig rundspilling, konkluderte TV 2-ekspert Erik Thorstvedt om Citys forestilling mot Watford.

Hat trick-helten Agüero har nå scoret 201 mål totalt i sin profesjonelle karriere i Europa. Han scoret 74 på 175 kamper for Atletico Madrid, og er nå oppe i 127 på 186 ligakamper for Manchester City. Spissmakker Gabriel Jesus har nå vært involvert i 15 mål på sine siste 13 kamper fra start for Manchester City (11 mål og fire assist), ifølge Opta.

Agüero og Jesus herjet
Det ble en litt tam start på kampen på Vicarage Road.

Men Manchester City sikret seg et gradvis overtak og skapte større og større mulighet utover i kampen.

I det 26. minutt fikk Manchester City sin scoring.

Et frispark ble slått inn i feltet av assistkongen Kevin De Bruyne. Der dukket Sergio Agüero opp og stanget lekkert inn 1-0-ledelse til Pep Guardiolas menn. TV-bildene viste at argentineren var helt på grensen til offside da han headet inn scoringen i nærmeste hjørnet.

Scoringen ble uansett godkjent, og Agüeros kunne jublde for sin fjerde scoring i sin femte kamp fra start i Premier League denne sesongen.

Agüero i 200
Agüero har nå scoret 200 mål totalt i sin profesjonelle karriere i Europa. Han scoret 74 på 175 kamper for Atletico Madrid, og er nå oppe i 126 på 186 kamper for Manchester City.

Tre minutter senere gikk det alt for fort Watford. Manchester City kjempet til seg ballen på Watfords banehalvdel. Jesus fant lagkamerat David Silva, som igjen fant Sergio Aügero med en pasning fra skrått hold i feltet. Superspissen kunne enkelt trille inn 2-0-scoringen i åpent mål.

I det 37. minutt viste Manchester City seg igjen frem med et angrep i verdensklasse. Tomålsscorer Sergio Agüero tredde gjennom til Gabriel Jesus, som nydelig plasserte ballen i lengste hjørnet og økte ledelsen til 3-0.

Dermed hadde Manchester City plutselig scoret tre mål på ti minutter på Vicarage Road. Reprisene av Jesus' vakre fulltreffer viste imidlertid at også brasilianeren var på grensen til offside før han scoret.

Jesus har nå vært involvert i 15 mål på sine siste 13 kamper fra start for Manchester City (11 mål og fire assist), ifølge Opta.

City gjorde som de ville
Etter pause tillot Manchester City hjemmelaget Watford i å komme litt mer med i kampen.

Guardiolas menn hardde midlertid totalt kontroll.

I det 63. minutt skrudde David Silva et knallhardt innlegg inn i feltet fra kanten. Nicolás Otamendi dukket opp på innlegget og stanget inn 4-0-ledelse for suverene Manchester United.

Manchester City hadde flere store sjanser til å putte enda flere baller bak Watford-keeper Gomes.

Og ti minutter før slutt scoret Sergio Agüero igjen. Superspissen gjorde alt selv. Han driblet seg gjennom hele forsvaret før han plasserte ballen i lengste hjørnet.

Men City hadde enda mer på lager. Tre minutter før slutt fikk laget straffe etter Sterlig ble taklet innenfor 16-meteren. Raheem Sterling tok straffen selv og dundret sikkert inn lagets sjette (!) scoring for dagen.

Dermed endte det med en knusende 6-0-seier til Manchester City. Det er ingen tvil om at dette har vært en god uke for Manchester City.

Slik startet lagene:

Watford (4-5-1): Gomes – Janmaat, Mariappa, Kabasele, Holebas – Chalobah, Doucouré; Carrillo, Cleverley, Richarlison – Gray.

Manchester City (4-1-3-2): Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Mendy – Fernandinho – Sterling, De Bruyne, Silva – Aguero, G. Jesus.

Dommer: Anthony Taylor, Cheshire