MOBBER VEKTEN TIL SYKKELJOURNALIST: Michelle Froome så rødt da det ble stilt kritiske spørsmål til ektemannens kropp etter at han stilte opp naken i The Times.
MOBBER VEKTEN TIL SYKKELJOURNALIST: Michelle Froome så rødt da det ble stilt kritiske spørsmål til ektemannens kropp etter at han stilte opp naken i The Times. Foto: Valery Hache, AFP / Skjermdump Twitter

Froomes kone mobber journalist etter nakenbilde-kritikk

Michelle Froome ikke nådig da José Been var kritisk til ektemannens ekstreme kropp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag stiller Chris Froome naken i The Times, og bildet av kroppen til Tour de France- og Vuelta a España-vinneren vekker oppsikt.

Massive lår og en syltynn kropp fikk sykkeljournalisten José Been til å reagere.

– Har ikke ord. Jeg vet Sky har leger, men dette kan ikke være sunt for noen mennesker, skriver Been etter å ha sett bildet av Froome.

– Bodyshaming
Det fikk Michelle Froome, Team Sky-syklistens kone, til å se rødt. I en Twitter-melding som hun i etterkant har slettet, raser fru Froome mot Been.

– Les artikkelen, Chris har 10% kroppsfett. Det er helt sunt for en mann. Og mye sunnere enn dine 40% i kroppsfett, freser Michelle Froome.

At Michelle Froome angriper Beens vekt har fått flere til å reagere.

– Fullstendig uakseptabelt forsøk på «bodyshaming» av min kollega. Helse kommer i mange varianter. Vær så snill å be om unnskyldning, Michelle Froome skriver Cyclingnews’ Laura Jean Weislo.

Dette er Froome-bildet som har skapt reaksjoner:

Overlevde kreftsykdom
Men Michelle Froome ser ikke ut til å la seg påvirke av det.

– Det kan du kanskje påpeke til din kollega. Og hun skylder Chris en unnskyldning, svarer Michelle Froome.

Sykkelkommentator Brad Sohner er også blant de som reagerer.

– Michelle forsøkte akkurat å mobbe vekten til en journalist som kommenterte bildet av Chris naken på en sykkel. Det er ikke ok, skriver han.

José Been har selv svart på flere kommentarer i kjølvannet av Michelle Froomes melding, og forklarer blant annet at hun har lagt på seg etter å gått gjennom en suksessfull kreftbehandling med hormonterapi og kjemoterapi.

Blokkert av Froome
Chris Froome ser for øvrig ut til å ha blitt fornærmet av kommentarene han også.

– Ah, jeg har akkurat blitt blokkert av Chris Froome. For en dag, konstaterer Been.