Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

30 personer, inkludert flere barn, ble kjørt til sykehus etter en eksplosjon ved t-banestasjonen Parsons Green i London fredag.

Ingen ble alvorlig eller livstruende skadet. Politiet i London har uttalt at de etterforsker hendelsen som terrorisme.

Lørdag morgen ble en 18 år gammel mann pågrepet etter bombingen, skriver BBC.

Mannen ble arrestert i havnebyen Dover i fylket Kent sør-øst i England.

Kommet mange tips

Det er uklart om det mistenkes at 18-åringen plasserte bomben på t-banen, og han er foreløpig arrestert «i forbindelse med bomben».

Politiet har gått gjennom bilder fra overvåkingskameraer og mottatt et stort antall tips, opplyser sjefen for britisk antiterrorpoliti, Mark Rowley. De har også fått mange private bilder og videoer fra dem som var til stede da ladningen gikk av fredag.

– Vi gjør store framskritt for å lokalisere og pågripe de ansvarlige. Det er en veldig kompleks utredning, sa Rowley tidligere lørdag.

Luktet brent hår og hud

Statsminister Theresa May kunngjorde fredag kveld at trusselnivået er hevet til «kritisk», noe som innebærer at et angrep kan være nært forestående.

Politiet i London kaller lørdagens pågripelse et gjennombrudd, men opplyser at nivået for terrortrusselen i byen fortsatt skal være kritisk.

Flere personer skal ha fått brannskader etter bomben, som bare «delvis» gikk av. En reporter fra Metro sier hun så minst én person med kraftige brannskader.

Et øyenvitne skrev på Twitter at «En ildkule fløy ned i vogna». Folk flere vogner unna kunne høre smellet og kjenne lukten av brent hår og hud, melder Sky News.