TIL IOC: 1. visepresident i i Norges idrettsforbund Kristin Kloster Aasen.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TIL IOC: 1. visepresident i i Norges idrettsforbund Kristin Kloster Aasen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Kristin Kloster Aasen valgt til IOC-medlem – Heiberg ble æresmedlem

Kristin Kloster Aasen ble fredag valgt inn som IOC-medlem under Den internasjonale olympiske komités kongress i Peru.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– En ny milepæl er nådd for norsk idrett, sier idrettspresident Tom Tvedt i en pressemelding.

Ifølge pressemeldingen annonserte Gerhard Heiberg allerede 15. desember 2016 at han ønsket at Kristin Kloster Aasen skulle bli medlem av IOC. Samme dag vedtok Idrettsstyret enstemmig å støtte Kloster Aasen sitt kandidatur.

Både nominasjonskomiteen og styret til IOC innstilte i august Kloster Aasen som medlem.

– Jeg er stolt, men også svært ydmyk over den tilliten som er vist meg. Nå gleder jeg meg til å lære organisasjonen enda bedre å kjenne og bidra i utviklingen av den Olympiske bevegelse, sier Kloster Aasen etter å ha blitt valgt som IOC-medlem.

Idrettspresident Tom Tvedt er svært fornøyd med valget IOC i dag har gjort.

– Jeg snakker på vegne av Idrettsstyret når jeg sier at Kloster Aasen vil tilføre IOC og internasjonal idrett, det beste av norsk idretts grunnsyn og verdier. Hun har i årrekke gjort en kjempejobb på ulike nivåer nasjonalt og vi er sikre på at hun vil bidra til å utvikle den Olympiske bevegelse i positiv retning. Jeg er veldig optimistisk med tanke på all den internasjonale erfaringen og kompetansen norsk idrett i fremtiden vil nyte godt av gjennom Kloster Aasen sitt medlemskap i IOC.

– Jeg vil også benytte anledningen til å takke Gerhard Heiberg, som har gjort en formidabel innsats i IOC. I denne prosessen har han igjen vist hvilken posisjon han har i internasjonal idrett. Selv om Gerhard trapper ned er jeg helt sikker på at han fortsatt vil bidra til det beste for nasjonal og internasjonal idrett i tiden fremover. Norsk idrett har mye å takke Gerhard for, avslutter Tvedt.

En time etter at Kristin Kloster Aasen ble valgt som nytt IOC-medlem, ble Gerhard Heiberg til stående applaus fra samtlige IOC medlemmer, valgt som Honorary Member of the IOC.

Det betyr at Heiberg vil fortsatt ha møterett til kommende IOC sessions og kunne påvirke IOCs arbeid.

Presidenten i IOC, Thomas Bach holdt en meget følelsesladet tale til Gerhard Heiberg og takket han personlig. Etter å ha blitt klappet inn holdt også Heiberg en tale til IOC-medlemmene.

(©NTB)