Derfor takket Cengiz (19) egentlig nei til Skam-rollen

Det var Cengiz Als kjæreste som overtalte ham til å takke ja.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

19-åringen Cengiz Al fra Lier i Buskerud smeltet mangt et pikehjerte da han kom inn som kjekkasen Yousef i siste sesong av suksesserien Skam på NRK.

Fredag gjester han Senkveld med Thomas og Harald sammen med skuespillerkollega Ina Svenningdal (21).

– Var litt skummelt

Underveis i intervjuet kommer det frem at 19-åringen, som for tiden er aktuell i Skal vi danse på TV 2, slettes ikke var sikker på om han skulle ta rollen.

– Hvordan var det å få rollen?

– Det var serieskaper Julie (Andem red.anm.) som ringte meg etter at jeg hadde vært på audition. Hun sa: «Du får en rolle, og den kommer til å bli sammenliknet med Even og William. Du kommer til å bli så stor». Og da følte jeg liksom at det var litt skummelt, da. Jeg ble veldig usikker, forteller han.

Svarte nei først

Han var rett og slett så i tvil, at han nesten lot sjansen gå fra seg.

– Jeg takket nei først, men så overtalte kjærsten min meg ved å si «Ey, dette må du gå for», innrømmer skuespilleren til stor applaus i studio.

Cengiz var i tvil om han ville like kjendistilværelsen.

– Skam var jo veldig stort allerede, og det å være kjendis visste jeg ikke helt hva var. Jeg var så redd for å endre meg og bli overlegen. Redd for få å alt og ikke tenke på alt det andre.

Fornøyd med avgjørelsen

Dessuten tenkte han på alle de rundt seg som ville bli påvirket av at han ble et offentlig ansikt.

– Jeg tar med meg alle andre inn i det eventyret uten at de har fått bestemt om de har lyst til å være med eller ikke. Dama mi drar jeg jo bare med meg til media – hun får jo ikke velge, sier Cengiz og ler.

Han er glad for at han til slutt takket ja, og kjendislivet har ikke hatt noen negative konsekvenser foreløpig.

– Det har funket ganske bra. Jeg har hatt det veldig gøy i alle fall, avslutter 19-åringen.

Se hele intervjuet med Cengiz og Ina Svenningdal i Senkveld med Thomas og Harald fredag klokken 22.15 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.