FRYKTER ARSENAL: Chelsea-manager Antonio Conte.
FRYKTER ARSENAL: Chelsea-manager Antonio Conte. Foto: Matt Dunham

Conte: – Arsenal er store tittelfavoritter

Chelseas manager Antonio mener Arsenal er en av de store favorittene til Premier League-tittelen denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Chelsea – Arsenal søndag klokken 14.00

Arsenal endte hele 18 poeng bak regjerende Premier League-mester Chelsea forrige sesong.

Men i FA-cupfinalen slo Arsenal London-rivalene og hindret dermed Chelsea i å ta en strålende dobbel-triumf.

Søndag møtes Arsenal og Chelsea igjen.

Chelseas manager Antonio Conte utpeker Arsenal til en av de store tittelfavorittene i Premier League denne sesongen – til tross for at Arsene Wengers menn tapte hele 0-4 for Liverpool tidligere denne sesongen.

– Arsenal er en stor favoritt og rival i kampen om tittelen, slo Conte fast på fredagens pressekonferanse, og forklarte villig hvorfor han mener akkurat det:

– Ser du på troppen til Arsenal så skjønner alle det. De har en rekke topp, topp spillere. Jeg ser absolutt ingen grunn til at Arsenal ikke kan kjempe om tittelen. De har mistet kun én spiller, Alex Oxlade-Chamberlain, og klubben har beholdt sine beste spillere. Arsenal har en rekke strålende fotballspillere, oppsummerte han.

– Det blir en massiv kamp for oss
Conte poengterer samtidig at det ikke bare er Arsenal som har muligheten til å vinne ligatittelen denne sesongen.

– Arsenal er ett av de seks beste lagene i England, og de har en tropp som gjør dem i stand til å kjempe om noe viktig, og da tenker jeg på tittelen. Det er årsaken til at dette er en massiv kamp for oss, sa italieneren.

– Det er det samme når vi spiller mot lag som Manchester City, Liverpool, Manchester United og Tottenham. Dette er de seks beste lagene i England. Alt kan skje, og derfor må vi forvente oss sterk konkurranse. Vi må virkelig kjempe mot Arsenal, mente han.

Arsenals manager Arsené Wenger på sin side er har stor tro på at rødtrøyene kan ta alle tre poengene på Stamford Bridge.

– Dette er en viktig kamp for oss. Måten vi håndterer kampen på blir viktig for resten av sesongen, selv om det fremdeles er veldig tidlig. Jeg er sterk i troen på at vi kan ta alle tre poengene på bortebane, og det vil bety mye for selvtilliten om vi får et positivt resultat, konkluderte Wenger, ifølge Sky Sports News.

– Vi må ikke bøye oss for terror
Chelsea-manager Antonio Conte slo samtidig fast at det er viktig at søndagens storkamp mot Arsenal spilles som oppsatt tross fredagens terrorangrep i London.

Minst 22 mennesker ble skadd da en hjemmelaget bombe eksploderte i et T-banetog på Parsons Green-stasjonen i Vest-London. Stasjonen er i nærheten av Chelseas hjemmebane Stamford Bridge.

– Jeg vil gjerne si at alle våre tanker er hos menneskene som ble rammet av hendelsen på T-banen, sa Conte under en pressekonferanse på Chelseas treningsanlegg.

– Slike hendelser er svært farlige, og da tenker man på dem som er midt oppe i det. Likevel må vi konsentrere oss om kampen og spille den. Det er den eneste måten, fortsatte han.

– Vi må fortsette som vanlig og vise at vi er sterkere enn dem. Premier League har ikke på noen måte antydet at det vurderes å utsette kampen.

En Chelsea-talsmann oppfordret likevel tilskuerne til å beregne ekstra god tid søndag fordi det trolig blir strengere sikkerhetstiltak ved inngangene enn vanlig.

– Selvsagt er det skuffende at slike ting hender, og det er vanskelig å forstå hvorfor det skjer, sa Conte.

– Da jeg var Italias landslagssjef, var det et terrorangrep før vi skulle møte Belgia. Som da er det viktig ikke å bøye seg, men fortsette som vanlig.