MELDT SAVNET: Burnleys Clarke Carlisle i duell med Emile Heskey i oktober 2010. Nå er Clarke Carlisle meldt savnet.
MELDT SAVNET: Burnleys Clarke Carlisle i duell med Emile Heskey i oktober 2010. Nå er Clarke Carlisle meldt savnet. Foto: Simon Dawson

Savnet tidligere Premier League-spiller funnet i god behold

Den tidligere Burnley-spilleren Clarke Carlisle (37) ble meldt savnet av familien. Nå er han funnet i god behold.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere profesjonelle fotballspilleren Clarke Carlisle har totalt spilt over 500 A-kamper for ni ulike klubber i sin karriere, deriblant Burnley, Leeds og Queens Park Rangers.

Han fikk også med seg flere kamper for Englands U21-landslag.

37-åringen la fotballskoene på hyllen i 2013, og har siden den gang blant annet jobbet i den engelske spillerforeningen.

Fredag opplyste Carlisles familie at den tidligere fotballproffen var meldt savnet, melder The Guardian.

Han ble sist observert i Preston torsdag klokken 13.30 denne uken, og siden har han ingen hørt fra ham.

Tidlig fredag morgen rundt klokken 06.00 skal Carlisle har blitt observert i Manchester, men etter det tidspunktet sluttet alle spor.

Fredag kveld opplyser politiet at Clarke Carlisle er funnet i god behold etter at han ble meldt savnet av sin familie.

Politiet i Preston bekreftet at den tidligere spilleren ble funnet i Liverpool.

– Gode nyheter, folkens. Clarke Carlisle har blitt funnet i god behold i Liverpool. Takk til alle som delte vår bekymring. Ha en god helg, skriver Preston Police i en pressemelding.

Politiet: – Vi er dypt bekymret
Politiet i Lancashire ba tidligere fredag om publikums hjelp.

– Vi er dypt bekymret og oppfordrer alle som har sett ham eller vet hvor han befinner seg om å kontakte oss. Vi vil også henvende oss direkte til Clarke og be ham kontakte oss om han har behov for å opplyse at han har det bra, sier talsmann for politiet, Steve Holgate, til The Guardian.

Clarke Carlisle har tidligere vært åpen om sin kamp mot psykiske problemer. Så sent som i 2014 fortalte han til The Guardian at han har slitt med depresjoner og har vurdert å ta sitt eget liv.

Carlisle har etter sin profesjonelle fotballkarriere også vært innom TV-kanaler som BBCs «Match of the day», Sky Sports og ITV Sports som fotballekspert.

Han har også vært ambassadør for antirasisme-kampanjen «Kick It Out», som har som mål å jobbe for et mer inkluderende fotballfelleskap.

Fikk hjelp i 2015
Etter selvmordsforsøket i 2015 var fortalte Carlisle til engelske medier at han takket høyere makter for at han fremdeles er i live. Han roste personalet på en psykiatrisk klinikk i Harrogate for at han fikk kontroll på de selvdestruktive tankene sine.

– Sykehuset ga oss en trygghet til å være brutalt ærlig om hvor vi har vært og hvordan vi kom dit. I tre måneder hadde jeg planlagt det perfekte selvmordet, og alle i rommet nikket og sa «jeg vet nøyaktig hva du mener». Det var et sted du virkelig kunne tømme deg. Du kunne grave skikkelig dypt, sa han til Daily Mail, og varslet at han ville opprette en stiftelse som skulle jobbe for dem med en dobbel diagnose.