Mourinho bekrefter: – Pogba er ute på ubestemt tid

Manchester United må klare seg uten Paul Pogba i søndagens oppgjør mot Everton.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Manchester United – Everton søndag kl. 17.00

Manchester United lekte seg til 3-0-seier i Mesterliga-åpningen mot Basel, men et skår i gleden var at Paul Pogba måtte ut med en lårskade i første omgang etter en duell med Mohamed Elyounoussi.

Pogba forlot Old Trafford på krykker etter kampen, viser en video delt på Twitter.

Se Mourinhos pressekonferanse øverst!

På fredagens pressekonferanse før helgens oppgjør Everton bekrefter manager José Mourinho at den franske midtbanespilleren er skadet.

– Jeg vet ikke hvor lenge han er ute. Han har pådratt seg en muskelskade. Han mister kampen på søndag. Akkurat nå er det så enkelt at han ikke spiller denne uken, sa Mourinho på pressekonferansen.

– Han vil bli savnet, men vi har andre spillere
Manchester United-sjefen innrømmer at Pogba vil bli savnet, men oppfordrer samtidig andre spillere til å stå frem i franskmannens fravær.

– Vi har flere gode spillere som er klare, men for å være ærlig så vil vi savne Pogba og vi trenger Pogba. Men vi har gode spillere – Herrera, Fellaini og Carrick som alle har ventet på en sjanse til å starte kamper, mente Mourinho.

Og poengterte følgende:

– Vi mistet viktige spillere på avgjørende tidspunkt forrige sesong, men vi gråt ikke av den grunn og brukte det som unnskyldninger. Vi har en tropp for å kunne håndtere slike situasjoner. Jeg vet ikke hvor mange kamper vi må spille uten Pogba, men vi har andre spillere, mente han.

Wayne Rooney vender tilbake til Old Trafford med sin nye klubb Everton for første gang etter 13 strålende år i Manchester United søndag.

– En av de viktigste spillerne i Uniteds historie
Mourinho beskriver Rooney som en ekte «United-legende».

– Jeg tror Rooney vil få den velkomsten han fortjener. Av og til blir ordet legende brukt for enkelt. Det er ikke situasjonen i dette tilfellet. Han er en ekte legende med tanke på alle målene han har scoret for klubben og troféer han har vunnet, slo Mourinho fast.

– Wayne Rooney er uten tvil en av de viktigste spillerne i Manchester Uniteds historie. Jeg tror publikum på Old Trafford vil gi ham den respekten han fortjener. Jeg håper det skjer før kampen, men ikke under kampen, gliste Manchester United-sjefen.

Mourinho respekterer at Rooney valgte å forlate Manchester United til fordel for gamleklubben Everton i sommer.

– Han er Everton-spiller nå og jeg vil ikke snakke mer om Wayne enn det jeg allerede har gjort. Han er en klubblegende, og fortjener en varm velkomst. Under kampen er han Everton-spiller, og han kommer hit for å vinne kampen, understreker Mourinho.