SPYTTER INN PENGER: Kjell Inge Røkke (til venstre) sprøyter inn 15 millioner kroner. Det er godt nytt for Molde Håndballklubb, her representert ved spiller Sherin Obaidli og trener Magnus Johansson.
SPYTTER INN PENGER: Kjell Inge Røkke (til venstre) sprøyter inn 15 millioner kroner. Det er godt nytt for Molde Håndballklubb, her representert ved spiller Sherin Obaidli og trener Magnus Johansson. Foto: NTB scanpix

Røkke-millioner kan gjøre Molde til håndballstormakt

Han inngått avtale verdt 15 millioner kroner med Molde Håndballklubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er helt fantastisk det som skjer nå. Det er så en må klype seg armen for å være sikker på at det er sant, sier leder i Molde HK Elite, Per Gjerde, til TV 2.

Molde Håndballklubb har inngått en treårsavtale verdt hele 15 millioner kroner med The Resourche Group TRG AS, familieselskapet til Kjell Inge Røkke.

Klubben, som er nyopprykket i Eliteserien, skriver i en pressemelding at de ønsker å styrke sin posisjon og etablere seg som en solid og stabil toppklubb på øverste nivå.

– Kjell Inge Røkke ønsker, gjennom sitt familieselskap The Resource Group TRG AS å være en bidragsyter til Molde Hk Elite i en oppbyggingsfase på tre år. I denne perioden er det en målsetting at klubben skal oppnå den ønskede posisjon, samt en økonomi ved utløpet av perioden hvor egne inntekter fremover dekker alle forpliktelser uten ytterligere tilskudd fra TRG, sier Gjerde i en pressemelding.

15 millioner over tre år
Røkke har vært kjent for sine økonomiske bidrag til Molde Fotballklubb, og har også tidligere støttet håndballen i byen. Summen han går inn med nå er imidlertid formidabel i norsk topphåndball.

– TRG støtter Molde HK Elite med fem millioner kroner hver sesong, totalt 15 millioner kroner i avtaleperioden. Det settes krav til Molde HK Elite om at klubben regnskapsmessig går i balanse i perioden, sier Gjerde.

Molde har hatt løpende kontakt med sin velgjører Røkke siden klubben rykket opp for to år siden. Den sesongen endte med nedrykk, men Molde er tilbake i eliten denne sesongen.

– I fjør høst hadde vi en vanskelig tid, og vi fikk hjelp av Røkke den gangen. Uten de pengene kunne det vært kroken på døra.

– Så har vi lagd nye planer, og i vår visste vi at vi ville få en god avtale, men det er først nå at dette er konkret, fortsetter Gjerde.

– Om tre år er medalje målet
Moldes budsjett vil i år være på 9 millioner, så Røkke er inne med over halvparten av pengene.

– Målet er å få med flere andre slik at vi om tre år har et budsjett på 12 millioner. Da skal vi kunne nå toppen i norsk håndball, sier Gjerde.

– Denne sesongen skal vi etablere oss i eliten og vil være fornøyde med å nå sluttspill. Neste sesong er målet å være blant de fem beste. Om tre år er medalje målet. Det er strategiplanen som er lagt fram for Røkke og som han støtter, fortsetter styrelederen.

Røkke stiller strenge krav til klubben når de nå blir gitt en gyllen mulighet til å for alvor sette Molde på håndballkartet.

– Kjell Inge Røkke er opptatt av Fair play, etikk og moral. Derfor er det også et krav at Molde HK Elite skal ha et godt omdømme og opprettholde høy etisk og moralsk standard, herunder også forsvarlig økonomistyring. Molde HK Elite skal ha Fair Play i fokus og sørge for at spillere og trenere på alle nivå retter seg etter dette både på og utenfor banen. Alle i klubben skal framstå som positive rollemodeller, forteller Gjerde.

– Det meste ligger til rette
Han mener Røkke er helt avgjørende for at det kan spilles topphåndball i Molde.

– Uten Kjell Inge Røkke sin støtte i vår strategi og forretningsplan hadde vår satsing på topphåndball per dags dato vært en umulighet. Derfor er det ekstra gledelig å kunne presentere denne avtalen for alle. Vi har fått utrolig god respons fra lokalt og nasjonalt næringsliv i vår satsing mot toppen av norsk håndball. Vi har ny arrangementshall, vi har lokale talenter, spillere med internasjonal erfaring og vi har gode økonomiske støttespillere. Det meste ligger til rette for en sportslig suksess, sier Gjerde.