BLIR I NORDENS PARIS: Simo Valakari fortsetter som Tr
BLIR I NORDENS PARIS: Simo Valakari fortsetter som Tr Foto: Bertinussen, Rune Stoltz

Valakari fortsetter som Tromsø-trener

Nedrykkstruede Tromsø forlenger med hovedtrener Simo Valakari (44).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Simo Valakari har skrevet under på en ny kontrakt med Tromsø, til tross for at klubben ligger på nedrykksplass. Det bekrefter Tromsø fredag ettermiddag. Avtalen strekker seg ut 2020-sesongen.

– Vi er svært fornøyd med signeringen som passer svært godt inn i vår langsiktige satsing mot vårt 100-årsjubileum i 2020, sier administrerende direktør i TIL, Stig-Arne Engen.

Finnen skrev tidligere i år under en avtale ut sesongen da han erstattet sparkede Bård Flovik, men kontrakten hadde en opsjon på en forlengelse. Nordlys skriver at ledelsen i Tromsø skal være så imponert over Valakari at de benytter seg av opsjonen tidligere enn planlagt.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg nå får muligheten til å skape resultater i en klubb jeg mener har et stort potensial. Den viktigste jobben i år er å holde oss i Eliteserien. Samtidig gleder jeg meg veldig til å være med å utvikle klubben og spillerne videre og ta ut det potensialet som jeg ser ligger der, sier den tidligere Derby-spilleren til klubbens nettside.

Tromsø ligger nest sist med fire poeng opp til kvalifisering ti kamper før slutt.

– For oss er det svært viktig at vi har felles forståelse for hvordan vi skal utvikle klubben videre og hvordan vi skal skape resultater sammen. Det har vært avgjørende for oss at denne felles forståelsen er på plass. Alt fokus nå er på å beholde plassen i Eliteserien og all kraft rettes inn mot dette, sier sportssjef Svein Morten Johansen.