Erlend Elias' lillebror ble skjenket full på kjendisfest som 11-åring

God kveld Norge (TV 2): – Snudde ryggen til ham én gang, så var han full, sier Erlend Elias.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skal vi danse-aktuelle Erlend Elias (35) og lillebror Erik Anders Sæter har alltid hatt et nært forhold.

Når God kveld Norge møter kjendisstylisten på fisketur med familien i hjemkommunen Tysfjorden, røper lillebror Erik at deres nære forhold også har satt sine spor.

– En gang han hadde ansvar for meg da jeg var rundt to og et halvt år, tok han meg med på ferga over fjorden. Der holdt han meg over rekkverket og kastet meg opp og ned. Jeg har vært redd for havet siden den gang, og har måtte jobbet masse med det, forteller han.

Sendt ned i containere

Storebroren hevder derimot at det aldri har skjedd, men supplerer heller med flere andre historier og eventyr som kunne fått fatale utfall.

Som 19-åring flyttet Erlend Elias fra Tysfjord til Oslo, hvor lillebror fikk reise på besøk i helgene. Her fikk han et helt spesielt oppdrag.

– Jeg hadde en type stil i huset som jeg kalte «contanier», men det betød egentlig bare at jeg plukket ting fra alle containerne på Frogner. De kastet så utrolig mye! Erik var jo perfekt til å krype nedi og finne skatter, ler storebroren.

Truet med barnevernet

Erik selv husker spesielt én episode ekstra godt.

– En gang kom politiet og spurte om de skulle kjøre ned på stasjonen med meg, og om det var nødvendig å involvere barnevernet. Klokka var jo tre på natta!

Etter hvert som Erlend Elias ble mer etablert i kjendis-Norge, ble røde løpere og premierefester en vanlig del av hverdagen. Også for lillebroren – allerede som 11-åring.

– Han brukte å dra meg med og si at jeg var 18 år. Og det gikk jo, forteller Erik.

– Jeg snudde ryggen til han én gang, snudde meg tilbake igjen, også var han full, skyter Erlend Elias inn.

Han mener motebransjen må ta skylden for at lillebroren ble pussa.

– De bare ga ham champagne, for han så jo så flott ut.

Støtter storebror

Selv om Erlend Elias har utsatt lillebror for mange sprell, har Erik alltid stilt opp for ham når det har vært nødvendig.

Å vokse opp i en liten bygd og skille seg ut var ikke alltid så lett. Erik husker at flere snakket om Erlend bak hans rygg.

– Og det var før han var kjendis, fordi han var homofil.

– Jeg vet jo at han ikke har hatt det så lett. Og når folk begynte å skrive stygge ting på bloggen hans, ble jeg så sint at jeg svarte med fullt navn, avslutter Erik.

Erlend Elias selv, merket ikke så mye til baksnakkingen.

– Jeg har hatt såpass lite selvinnsikt at jeg aldri har følt meg mobbet. Og det er jeg ganske glad for, avslutter Erlend Elias.

Se hele reportasjen med Erlend Elias og familien i God kveld Norge lørdag klokken 22.15 på TV 2. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.