– Det har skjedd noe med gutten

Heerenveen-treneren mener Martin Ødegaard (18) endelig kan vise hva som bor i ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard tok Eliteserien med storm i 2014, og signerte for Real Madrid etter sesongen. I storklubben ble han henvist til andrelaget Castilla på nivå tre i det spanske ligasystemet, og i januar gikk 18-åringen på utlån til Heerenveen.

Se Ødegaards frisparkperle for U21-landslaget mot Kosovo tidligere denne måneden i videovinduet øverst!

Etter en treg start i den nederlandske klubben har han denne sesongen vist bedre tendenser og blitt fast på laget.

– Jeg har sagt fra dag én at du må gi ham tid til å finne seg til rette, og nå ser vi kvalitetene hans, mener Heerenveen-trener Jurgen Streppel i et intervju med den nederlandske kringkasteren NOS, som ble først gjengitt av Dagbladet.

Streppel mener Ødegaard har kommet til en klubb som verdsetter ham.

– Det er en veldig innadvendt gutt, men han blir mer åpen etter hvert som han stoler på folk i Heerenveen. Det har skjedd noe med gutten. Han føler seg verdsatt og vi ser det beste av ham. Langsomt kryper han ut av skallet sitt, sier Heerenveen-treneren.

Ødegaard er en av tre nordmenn i Heerenveen. Morten Thorsby har vært i klubben i flere sesonger, mens Nicolai Næss ankom fra Columbus Crew i sommer. Dennis Johnsen ble solgt til Ajax fra Heerenveen i sommer.

– De tilpasser seg raskt, for de har samme standarder og verdier som de nederlandske spillerne, og de er avslappet og lærer seg språket fort, sier Streppel, som også skryter av Thorsby.

Den tidligere Stabæk-spilleren er delt toppscorer i Eredivisie som en av fire som har scoret fire mål på like mange serierunder denne sesongen.

– Han kom til meg for å spørre hva som måtte til for å få spille. Jeg ga ham et svar, han takket, begynte å trene hardt og nå har han slått seg inn på laget. Mortens løpskraft er utrolig. Han bare løper og løper og ser aldri ut til å bli sliten. Det er hans største styrke, sier Jurgen Streppel.

Heerenveen, som ligger på sjuendeplass med åtte poeng, spiller borte mot Excelsior i sin neste kamp lørdag kveld.