Norske proffer i Europa: 12 kamper, 5-30 i målforskjell og null seirer

Norge fikk en blytung fotballuke i europa- og mesterliga. Ingen av klubbene med nordmenn i stallen vant. Det ble 5-30 i samlet målforskjell på tolv kamper.

Rosenborg ble helt rundspilt og tapte 0-4 mot Real Sociedad i San Sebastian torsdag.

Det var nesten déjà vu fra landskampen Tyskland – Norge (6-0).

Og det ble tøffe, tøffe tak for de fleste norske spillerne i utenlandske klubber også denne uken.

Mesterligaen

Kristoffer Ajer (Celtic) var ubenyttet reserve da Glasgow-laget tapte 0-5 hjemme for Paris St. Germain.

Mohamed Elyounoussi var med fra start da Basel tapte 0-3 borte for Manchester United.

Omar Elabdellaoui fikk sjansen i startoppstillingen for Olympiakos. Det endte med 2-3-nederlag hjemme for Sporting (Portugal).

Tarik Elyounoussi kom på banen etter 77 minutter for Qarabag i 0-6-tapet for Chelsea i London.

Ghayas Zahid (APOEL Nikosia) spilte 17 minutter som innbytter da laget hans tapte 0-3 borte for Real Madrid.

Europaligaen

Zlatko Tripic fikk noen strøminutter for Sheriff Tiraspol i 0-0-kampen mot Fastav Zlin (Tsjekkia) borte.

Fredrik Gulbrandsen var med i 65 minutter for Salzburg da det ble 1-1 borte mot Vitoria Guimaraes (Portugal). Salzburg-målet ble scoret av Valon Berisha (nå Kosovo).

Håvard Nordtveit ble byttet ut etter 69 minutter da Hoffenheim tapte 1-2 hjemme for Braga (Portugal).

Verken Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred kom på banen for hjemmelaget Hertha Berlin i 0-0-kampen mot Athletic Bilbao.

Tom Høgli var ikke i troppen til FC København da det ble 0-0 mot Lokomotiv Moskva i den danske hovedstaden.

Birk Risas Köln tapte 1-3 borte for Arsenal. Nordmannen var ikke med i troppen denne gangen heller.