Ørjan Burøe forsvarer toppløs-parodi av Anna Rasmussen: – Ser ikke på det som mobbing

Anna Rasmussen skriver på bloggen at hun føler seg mobbet etter at bloggkollegene kopierte toppløsbildet hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste uken har det stormet rundt bloggeren Anna Rasmussen (21) på sosiale medier, etter at hun delte et toppløsbilde og videoer hvor hun er helt avkledd.

Flere bloggere har kastet seg på nakentrenden denne uken, deriblant komiker og «Bloggerne»-profil Ørjan Burøe (43).

Kort tid etter Rasmussens første innlegg, kalt «Det er ikke en ting damer ikke kan», hvor hun poserer toppløs mens hun legger gulvteppe på soverommet, delte Burøe et lignende bilde på Instagram.

«Det er ikke en ting vi menn ikke kan», skriver han til bildet. I likhet med Rasmussens bilde, er brystet sladdet.

Også bloggerne Christina «Kona til» Sandnes og Martine Halvorsen, samt «Paradise Hotel»-deltakerne Andrea Sveinsdottir og Sofie Nilsen delte sine versjoner av toppløsbildet.

DET ER IKKE EN TING VI MENN IKKE KAN orjanburoe.com‼️

Et innlegg delt av Ørjan Burøe (@orjanburoe)

Føler seg gjort narr av

Rasmussen svarte med innlegget «For oss som hater Anna Rasmussen», og der skriver hun at hun synes at saken har utviklet seg til mobbing og at de andre bloggerne «henger henne ut».

«Ingen tar bildet, men de tar personen. Det er Anna Rasmussen som er provoserende, patetisk, og en skandale. For det er det som sjokkerer meg, innleggene handler ikke om temaet bak bildene. Det skrives ingenting, det er bare innlegg som rent er laget for å få oppmerksomhet, på min bekostning. Det finnes ingen andre poeng i innleggene enn å gjøre narr av meg», skriver Rasmussen i blogginnlegget.

I et innlegg fredag hevder hun at de som har delt samme bilder i etterkant «har vært ute etter oppmerksomhet».

Ser ikke på det som mobbing

Da TV 2 møtte Ørjan Burøe på et «Bloggerne»-pressetreff torsdag, forklarte han hvorfor han valgte å kopiere Rasmussens bilde.

– Jeg tenker på ingen som helst måte på dette som mobbing. En parodi av seg selv er jo det største man kan oppnå. Det må man tåle. Hun må forstå at når hun legger ut et såpass nakent og ærlig bilde, så vil det komme parodier, skitsnakk og positive ting. Man får hele spekteret, og hun ber om det, sier Burøe.

Komikeren forteller at han ikke kjøper Rasmussens forklaring, som er at samboeren Jan Lossius (24) tilfeldigvis tok bildet av henne.

– Det som plager meg mest, er at jeg føler at det er en form for uærlighet i måten det er levert på. Jeg synes Anna Rasmussen har en veldig fin kropp. Hun kunne heller vært ærlig og sagt «Se, jeg ser ganske bra ut til å ha fått mange barn», sier han.

Flere av bloggerne som kastet seg på trenden begrunnet bildene med likestilling og at det burde være slik at både kvinner og menn kan vise seg i bar overkropp.

– Nå blir det plutselig en stor kampanje rundt «free the nipple», med masse jenter som skal ha en grunn til å vise seg selv i bar overkropp. Vær heller ærlig og si at jeg synes det er deilig å vise frem meg selv og eksponere meg selv. Det er lov med framsnakk av seg selv også, sier Burøe.

Torsdag delte Rasmussen den siste videoen i en rekke av lettkledde blogginnlegg. Der filmer hun og samboeren seg selv i sengen, mens de er avkledd. Denne videoen kopierte også Burøe, hvor han la ut en video av seg og kona Marna Haugen Burøe (35) på Instagram.

BLOGGERPAR: Marna Haugen Burøe og Ørjan Burøe er med i den syvende sesongen av Bloggerne. Her er de fra pressetreffet torsdag. Foto: Espen Solli/TV 2
BLOGGERPAR: Marna Haugen Burøe og Ørjan Burøe er med i den syvende sesongen av Bloggerne. Her er de fra pressetreffet torsdag. Foto: Espen Solli/TV 2

Vil ikke kommentere

Anna Rasmussen ville ikke kommentere blogginnleggene og kritikken da TV 2 møtte henne på et «Bloggerne»-pressetreff torsdag, men på sin egen blogg har hun skrevet hvorfor hun velger å dele dette med sine over 100.000 lesere:

Hun begrunner de avkledde blogginnleggene med sitt naturlige og positive forhold til kropp, og hun mener at det burde være like normalt for kvinner å gå toppløs, som det er for menn.

«Jeg vet at om jeg hadde postet bildet i går med Jan i bar overkropp, så ville det overhodet ikke vært noen reaksjoner», skriver Rasmussen i blogginnlegget.

TOPPBLOGGER: Anna Rasmussen og samboeren Jan Lossius var på «Bloggerne»-pressetreff torsdag, men hun ville ikke kommentere den siste ukens blogginnlegg. Foto: Espen Solli/TV 2
TOPPBLOGGER: Anna Rasmussen og samboeren Jan Lossius var på «Bloggerne»-pressetreff torsdag, men hun ville ikke kommentere den siste ukens blogginnlegg. Foto: Espen Solli/TV 2

Avkrefter at kopiene er mobbing

De fire andre bloggerne som kopierte Rasmussens toppløsbilde sier alle til TV 2 at de ikke hadde som intensjon å mobbe bloggkollegaen.

– Bildet jeg la ut var kun humoristisk ment fra min side. At jeg skulle bli anklaget for mobbing hadde jeg aldri sett for meg. Jeg syns at det å vifte med mobbekortet er et skikkelig overtramp med tanke på alle dem som faktisk vet hva det innebærer å bli mobbet, sier Christina «Kona til» Sandnes.

Både Andrea Sveinsdottir og Sofie Nilsen forteller til TV 2 at de valgte å dele usladdete toppløsbilder av seg selv for å videreføre debatten rundt likestilling som Rasmussen startet.

– Vi mente absolutt ikke noe negativt mot Anna. Jeg digger at hun la ut det bildet og satte igang det som har blitt en veldig interessant og viktig debatt. På grunn av henne er det masse snakk om likestilling. Så får folk mene hva de vil om dette er rett måte å gjøre det på eller ikke, sier Sveinsdottir.

– Dette var alt annet en mobbing, så det er selvfølgelig veldig synd om Anna føler det sånn. Siden vi var inne på temaet om likestilling valgte vi å ikke sensurere niplene våre, for gutter må jo ikke gjøre det, så hvorfor skal vi? Det var hele meningen bak innlegget vårt, sier Nilsen.

Også Martine Halvorsen forteller at hun gjorde det som et stunt i likestillingsdebatten.

– Jeg har aldri hatt en intensjon om å mobbe Anna. Jeg valgte å kopiere bildet av ren humor, samtidig som jeg følte at jeg backer opp på det Anna selv mente, sier Martine Halvorsen.

Anna Rasmussen har ikke besvart TV 2s henvendelse fredag.

Både Rasmussen og Burøe blir å se i den syvende sesongen av «Bloggerne», som har sesongpremiere på TV 2 Livsstil mandag 18. september. Du kan se alle de tidligere sesongene på TV 2 Sumo.