Real Sociedad – Rosenborg 4-0 (3-0):

Rosenborg var sjanseløse i den første kampen i Europaligaen og måtte se seg seg slått hele 4-0 av Real Sociedad i Spania.

Se hvordan Rosenborgs ble slått i Sportsnyhetene øverst!

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen innrømmet at Real Sociedad, som ligger på en foreløpig andreplass på La Liga-tabellen etter tre strake seire i serieåpningen, var på et adskillig høyere nivå enn serielederne i Eliteserien.

– Det var et brukbart fotballag vi møtte, og de scoret på sin første målsjanse. Etter det fikk de gjøre som de ville. Vi ble for passive og mistet ballen alt for enkelt. Vi så engstelige ut, synes jeg, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til MAX.

– En helt grusom åpning
Real Sociedad kjørte over Rosenborg i åpningsminuttene. Det var enveiskjøring.

Og etter åtte minutter måtte RBK-keeper André Hansen og Rosenborg gi tapt. Etter massivt press måtte Hansen gi retur på et skudd, og på returen dukket Diego Llorente opp og satte inn 1-0-ledelse.

To minutter senere kontret spanjolene. David Zurutuza fikk stå helt alene i feltet, og enkelt heade inn 2-0-ledelse.

– Det var en grusom åpning av Rosenborg, konkluderte MAX-ekspert Kjetil Rekdal etter å ha sett trønderne slippe inn to mål i løpet av kampens ti første minutter.

Rosenborg ble direkte rundspilt gjennom hele første omgang. Først i det 37. minutt kom Rosenborg seg over på Real Sociedads banehalvdel og fikk et corner. Det fikk imidlertid spanjolene enkelt avverget.

Fem minutter før pause scoret Rosenborg, men dessverre i feil mål. Real Sociedad angrep igjen, og et innlegg fra kanten ble på klønete vis satt i eget nett av Jørgen Skjelvik. Dermed måtte Rosenborg gå til pause med ydmykende 0-3 i bagasjen.

Real Sociedad med full kontroll
Etter pause roet Real Sociedad ned spillet og var ikke like ivrige etter å angripe.

Den spanske klubben, som ligger på en foreløpig andreplass på La Liga-tabellen, trillet ballen mellom seg, og Rosenborg-spillerne så i perioder ut som statister.

I det 67 minutt fikk Samuel Adegbenro Rosenborgs største sjanse. Den tidligere Viking-spissen fikk avsluttet med et lurt skudd fra skrått hold, men vertenes keeper Rulli fikk såvidt slått til corner.

Kvartetet før slutt scoret imidlertid Real Sociedad igjen, selv om den spanske klubben hadde trappet ned til tredjegir.

Diego Llorente knuste alle i luften etter et corner, og stanget inn 4-0-ledelse til hjemmelaget.

Flere mål ble det ikke. Rosenborg måtte se seg slått hele 4-0 og fikk en grusom start på gruppespillet i Europaligaen.

Slik startet lagene:

Rosenborg gjorde to endringer fra 2-0-seieren over Strømsgodset. Inn for Marius Lundemo og Milan Jevtovic kom Anders Trondsen og Samuel Adegbenro.

Real Sociedad (4-3-3): Rulli - Odriozola, Elustondo, Llorente, De la Bella - Prieto, Llarramendi, Zurutuza - Vela, Willian, Canales

Rosenborg (4-3-3): Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Skjelvik, Meling - Jensen, Trondsen, Konradsen - Adegbenro, Bendtner, De Lanley

Dommer: Paolo Silvio Mazzoleni, Italia