JERNRING: Politiet i London har laget en jernring rundt Emirates.
JERNRING: Politiet i London har laget en jernring rundt Emirates. Foto: John Sibley

Köln-fansen sørget for at oppgjøret mot Arsenal ble utsatt

Avspark i oppgjøret mellom Arsenal og Köln er utsatt i én time. 20.000 Köln-fans uten billett forsøkte å ta seg inn på stadion.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal bekrefter oppgjøret mot Köln er utsatt til klokken 22.00 torsdag kveld.

Årsaken er sikkerheten til supporterne.

Ifølge The Daily Mail og flere andre engelske aviser skal 20.000 Köln-fans uten billett ha forsøkt å komme seg inn på Emirates.

– Den store mengden Köln-fans utenfor stadion hindrer Arsenal-supportere med billett til å komme inn på arenaen. Arsenal frykter også at tilreisende supportere har fått billetter blant hjemmefansen. Det kommer også rapporter om at Köln-fansen har stormet portene i et forsøk på å komme seg inn på stadion, rapporterer avisen.

Politiet i London måtte lage en jernring rundt arenaen i lang, lang tid før avspark, og av sikkerhetshensyn ble avspark i Europaliga-kampen utsatt.

Politiet bekrefter til BBC at flere Köln-supportere viste dårlig oppførsel utenfor stadion.

Kampen skulle opprinnelig ha startet klokken 21.00, men ifølge The Daily Mirror var Emirates Stadium helt tom mindre enn 20 minutter før kampen skulle ha startet.

– Det var helt kaos utenfor portene. Noen få Köln-fans hadde tatt seg inn, men det var uklart om de hadde gyldige billetter eller ikke, skriver The Daily Mirror.

På grunn av kaoset utenfor stadion ble det spekulert i om kampen kunne bli avlyst, men klokken 21.30 norsk tid bekreftet Arsenal at det ville bli avspark klokken 22.05.

Kölns oppgjør mot Arsenal er den tyske klubbens første i Europa på 20 år, og klubbens første i Europaligaen (tidligere cupvinnercupen) siden 1992/93.

Köln-fansen fikk kun tildelt 2900 billetter til Emirates, og det satte sinnene i kok hos supporterne. BBC hevder at et sted mellom 20.000 og 30.000 Köln-fans satte seg på flyet til London uten billett til kampen.