DOBBELT VERDENSMESTER: Peter Sagan vant fellesstarten i 2015, 2016 og er favoritt til å fullføre sitt hat trick i Bergen. Nå kan symdom sette en stopper for trippeldrømmen.
DOBBELT VERDENSMESTER: Peter Sagan vant fellesstarten i 2015, 2016 og er favoritt til å fullføre sitt hat trick i Bergen. Nå kan symdom sette en stopper for trippeldrømmen. Foto: Jacques Boissinot

Sagan syk før VM i Bergen: – Det vil helt sikkert påvirke hans sjanser

Sykdom svekker regjerende verdensmester Peter Sagan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen (TV 2): Peter Sagan, verdensmesteren fra 2015, 2016 og den aller største favoritten til å vinne fellesstarten i VM i Bergen sliter med sykdom.

Sagan ble syk etter rittene i Canada helgen som var, og sliter med feber og forkjølelse.

Slovaken har ikke trent på et par dager, og skulle etter planen ha kommet til Bergen torsdag ettermiddag.

Sykdommen gjør at han fremdeles er hjemme i Slovakia, og fredag blir det tatt en beslutning på om han skal sykle søndagens lagtempo for Bora–Hansgrohe.

– Han har litt feber og føler seg ikke bra. Derfor besluttet vi at han kan hvile litt lenger, og så får vi se, sier Bora-Hansgrohe-sportsdirektør Enrico Poitschke til TV 2.

– Vil påvirke muligheten
Laget er skeptiske til om det blir noen lagtempo for ham, og TV 2-ekspert Johan Kaggestad tror Sagan selv helst vil stå over

– Jeg tipper han ikke ønsker å kjøre lagtempoen. Han er neppe døden nær, men jeg vil tippe at om han blir frisk og feberfri om et par dager vil det kunne provosere frem en toppform til fellesstarten, sier han.

Men Sagans lag frykter sykdommen også vil redusere muligheten hans til å vinne VM for tredje år på rad.

– Det vil helt sikkert påvirke mulighetene hans på fellesstarten, sier Poitschke til TV 2.

– Storfavoritt
Men så lenge sykdomsbildet ikke er spesielt alvorlig tror Kaggestad at det er lite å bekymre seg for.

– Det er ti dager til fellesstarten, så det vil kunne gå bra. Om han får en god test onsdag eller torsdag neste uke kan det bli bra. Så lenge det bare dreier seg om vanlig feber og ikke for eksempel bronkitt, så tror jeg det går fint. At han ikke har trent på to dager er ikke så farlig, sier TV 2s sykkelekspert.

– Er han fortsatt den største favoritten til å ta gull?

– Det er 30 mann som kan ta medalje, men det er klart han er storfavoritt. Det er sikkert en drøm for ham å bli den første som vinner VM-fellesstarten tre ganger på rad, sier Kaggestad, før han leverer en aldri så liten bønn:

– Jeg håper han kommer, han er det største navnet og en stor attraksjon for VM i Bergen. Hvis noen kan helbrede ham rasket ville det vært fint, sier Kaggestad.