Nordmannen åpner fotballhotell i Liverpool:

– Vi måtte flytte min fars begravelse for at jeg skulle gå på kamp

I Anfield Road 21 er et gammelt hus under ombygging.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mellom murstein, støv, planker og i gjørme tråkker Tage Herstad, nordmannen som i hvert fall fysisk følger Liverpool FC tettest.

Se reportasjen øverst!

Lite visste kona Kamilla om hva som komme skulle da hun for 12 år siden ble med på en litt utvidet ferie til Liverpool for å følge klubben og laget tett i noen måneder.

Kort tid etterpå ble hun gravid for første gang. Dattera fikk navnet Tia etter This Is Anfield.

– Betydningen av navnet visste ikke kona om før Tia var seks måneder gammel, ler Tage.

– Måtte flytte min fars begravelse
Familien Herstad var låst til Liverpool og gatene rundt Anfield.

Da yngstemann William kom til verden var Tage på bortekamp i Sunderland. Sønnen er oppkalt etter den ikoniske Liverpool-manageren William «Bill» Shankly. Navnet til familiens rottweiler Cash kommer av Johnny Cash, som har skrevet Ring of Fire – en sang Liverpool-fansen har gjort til sin.

Siden 2004 har 43-åringen sett Liverpool live i 715 kamper på rad.

– Vi måtte flytte min fars begravelse for at jeg at jeg skulle gå på kamp. Men det går bra. Han hadde villet det, insisterer Herstad.

Åpner hotell
De fleste av kampene ser han med både landsmenn og de lokale.

For Norges største supporterskarer tilhører hverken Rosenborg, Brann eller Vålerenga. Engelske fotballag og spesielt Manchester United og Liverpool har flest følgere her til lands. Hver helg reiser hundre- og noen ganger tusenvis av nordmenn over for å se kamp på Anfield.

Tidligere har Herstad gjennom reisebyrået Tia Travels tilbudt pakkeløsninger for overnatting på diverse hoteller i byen og kampbillett på Anfield. Interessen har vært så stor at han nå tar det hele et steg videre og åpner sitt eget hotell.

– Vi er flere som har gått sammen om å investere i dette. Alle er glade i Liverpool, og vi vil gi folk et tilbud for hele familien, sier han.

Hotellet, som ligger midt mellom Anfield og Goodison Park, vil bestå av åtte soverom med tilsammen nærmere 30 sengeplasser. I underetasjen kommer en stor bar/pub ut mot den store hagen, hvor det skal bygges en fotballbane for barna. Nærmeste nabo er digre Stanley Park.

FEIL FARGE: Huset tilhørte tidligere en Everton-fan, og de blå vinduskarmene er i ferd med å bli malt om.
FEIL FARGE: Huset tilhørte tidligere en Everton-fan, og de blå vinduskarmene er i ferd med å bli malt om.

– Ingen andre steder i Liverpool kan en familie være på puben mens barna leker fritt og trygt foran øynene på dem, sier Herstad.

På kampdag ønsker Florø-mannen flere hundre gjester i hagen; både hotellgjester, hans lokale kompiser og tilreisende fans.

Håpet var lenge å få hotellet i drift i sommer. Men ting har tatt tid. De kvittet seg med de første håndverkerne, og for hver planke og hver murstein de har slått ned har nye komplikasjoner oppstått. Akkurat nå minner det hele mest om filmklassikeren Norske Byggeklosser.

– Vi satser på å ta i mot de første gjestene i november. Men alt står nok ikke klart før på nyåret. Det er jo ofte sånn med oss Liverpool-fans; det skal skje neste år, flirer han.