SKRUPPELLØSE: En sølvfarget bil stoppet en kvinne i Østfold for å utnytte vennligheten hennes og rane henne. Foto: Politiet
SKRUPPELLØSE: En sølvfarget bil stoppet en kvinne i Østfold for å utnytte vennligheten hennes og rane henne. Foto: Politiet

Her forsøker banden å rane dame (89) på åpen gate – blir tatt på fersken av politiet

En 89-åring med rullator ble stoppet og spurt om veien til sykehuset da tyvene prøvde å ta fra henne smykkene. Hun er én av flere eldre damer som har blitt utsatt for det samme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste tiden har politiet i Oslo bitt seg merke i en rekke tyverier på åpen gate, som har de samme likhetstrekkene.

Tyver i en sølvfarget bil har valgt seg ut eldre damer som ofre, stoppet dem på åpen gate og spurt om veien til veien til sykehuset. Samtidig har damene blitt frastjålet smykkene sine.

– Vi fattet interesse for dette da det dukket opp mange saker som liknet på hverandre. Vi ønsket å finne ut om det var de samme som stod bak alle tyveriene, eller om det har spedd seg en ny modus blant flere bander, sier leder for vinningsgruppen, Roar Kvassheim til TV 2.

De samme tyverimetodene har blitt registrert i Oslo, Romerike, Ås, Mysen, Sarpsborg og Drammen.

Ranet dame foran øynene på politiet

Onsdag klarte politiet å ta ranerne på fersken i Østfold.

– Vi observerte en bil som kunne passe beskrivelsen vi hadde, og fulgte etter den. Da så vi at den stoppet opp ved siden av en eldre dame som gikk med rullator. Vi observerte at de hadde kontakt med henne og at de forsøkte å stjele fra henne, forteller Kvassheim.

Kvinnen var 89 år gammel, men banden lyktes ikke med å frata henne smykkene hun hadde.

Politiet gikk deretter til pågripelse av de fire personene i bilen.

– Alle skal nå avhøres og vi jobber med å etterforske om de fire står bak alle anmeldelsene eller ikke. Det er all grunn til å tro at de står bak flere forhold enn det ene vi tok dem for.

– Grovt og krenkende

Kvassheim har ikke det eksakte antallet, men forteller at det snakk om minst ti liknende tyveriepisoder de er kjent med.

– Dette er svært alvorlige saker. Mange av de eldre har opplevd tyveriene som grovt og krenkende. Å bli stoppet på åpen gate og spurt om veien, også er det noen som stjeler smykkene rundt halsen og håndleddet ditt, det føles veldig nært og skremmende, sier etterforskningslederen.