PÅGREPET: Kvinnen og mannen som stjal kosmetikk for 18.000 kroner fra et parfymeri i Ålesund 15. juli er pågrepet. De to ble gjenkjent etter at de ble etterlyst på TV 2-programmet Åsted Norge.
PÅGREPET: Kvinnen og mannen som stjal kosmetikk for 18.000 kroner fra et parfymeri i Ålesund 15. juli er pågrepet. De to ble gjenkjent etter at de ble etterlyst på TV 2-programmet Åsted Norge. Foto: Politiet

Etterlyst på Åsted Norge:

Parfymetyver tatt etter to dager

(ÅSTED NORGE): To dager etter at den ukjente mannen og kvinnen ble etterlyst på Åsted Norge, ble de tatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann og en kvinne som ble etterlyst gjennom Åsted Norge på TV 2 tirsdag 12. september, er identifisert og pågrepet. Begge er rumenske statsborgere.

Duoen ble gjenkjent da de var innom kjøpesenteret Sirkus Shopping i Trondheim torsdag ettermiddag. Det var vektere som hadde sett dem på Åsted Norge som observerte de to.

– De ble gjenkjent av vektere på senteret. Vekterne varslet politiet og holdt dem under oppsyn frem til sivilt politi kom og pågrep de to, sier Johan Aae, krimvaktleder i Trøndelag politidistrikt, til Åsted Norge.

Mannen er i slutten av 40-årene og kvinnen i slutten av 20-årene, opplyser politiet. Under pågripelsen ble det funnet flere gjenstander på de to personene og i en bil de har brukt.

Vi har beslaglagt en del gjenstander som åpenbart er tyvegods, men foreløpig vet vi ikke hvor det stammer fra, sier krimvaktlederen.

Politiet i Trondheim varslet umiddelbart kollegene i Møre og Romsdal politidistrikt om pågripelsen.

– De er tatt hånd om av politiet i Trondheim. Det vil etter all sannsynlighet nå bli opprettet en utvisningssak på disse to personene, sier politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt til Åsted Norge.

De to sitter foreløpig varetektsfengslet i Trondheim.

Åsted Norge fikk inn gode tips etter at det ble vist overvåkingsvideo av kvinnen og mannen. Videoen viser hvordan duoen samarbeider om å stjele kosmetikk for 18.000 kroner fra Kicks parfymeri på kjøpesenteret Kremmergaarden i Ålesund sentrum. Tyveriet skjedde 15. juli, men de ble først etterlyst med bilder gjennom Åsted Norge.

Politiet i Møre og Romsdal ba om tips til å identifisere de to. De mistenker at personene kan stå bak lignende forhold andre steder i landet.

36 personer har så langt blitt tatt som følge av etterlysninger gjennom Åsted Norge på TV 2 siden premieren i januar 2016.