LETTELSE: Vålerenga og Oslo kommune får ny frist til 12. oktober for å oppgradere tilskuerkapasiteten i Foruset Forum-
LETTELSE: Vålerenga og Oslo kommune får ny frist til 12. oktober for å oppgradere tilskuerkapasiteten i Foruset Forum- Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Scanpix.

Ishockeyforbundet gir Vålerenga ny frist: – Helt komikveld

Det betyr at Vålerenga likevel får spille sine neste fire hjemmekamper i Furuset Forum med en tribunekapasitet på 1400 seter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag formiddag skrev TV 2 at Norges ishockeyforbund nektet å godkjenne Vålerengas midlertidige hjemmearena, Furuset Forum, for GET-liga-spill.

Grunnen er at Oslo kommune enda ikke har rustet opp tribunekapasiteten for å møte forbundets krav på 2000 tilskuere.

Av hensyn til de andre lagene i ligaen, så de slipper utsatte kamper, har forbundet nå tatt grep.

– Vi måtte bare skjære gjennom, og gi si at Vålerenga kan spille sine neste fire hjemmekamper i Furuset Forum med den tilskuerkapasiteten de har nå. Så har vi sendt en brev til både klubben og Oslo kommune, der vi gir dem frist til 12. oktober med å utbedre tribunene, bekrefter generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, til TV 2 torsdag ettermiddag.

Dermed vil søndagens hjemmekamp mot Frisk Asker gå etter planen for Oslo-klubben.

– Komikveld

Daglig leder i Vålerenga, Gunnar Thøgersen, beskrev det som krise dersom forbundet ikke hadde gitt klubben ny dispensasjon. Nå kan klubben puste lettet ut, og fokusere på kveldens bortekamp mot Lørenskog.

Selv om de nå begynner å bli mektig lei alt kaoset.

– Jeg vet ikke om jeg skal le eller grine. Det er jo helt komikveld. Helt siden Januar har det vært klart at vi skal spille i Furuset Forum denne sesongen, og Oslo kommune har hatt lang tid på å etterkomme kravene fra forbundet. Men jeg har valgt å ha minst med dette å gjøre, og fokusere på laget, sier hovedtrener Roy Johansen til TV 2.

– Tror du Oslo kommune nå klarer å få ting på plass til den nye fristen som er 12. oktober?

– Når det gjelder Oslo kommune, og driften av idrettsanlegg har jeg valgt å ikke tro noe som helst. Tilliten er tynnslitt for å si det sånn, avslutter han.

– Det var Vålerengas oppgave

Byråd for kultur og idrett, Rina Mariann Hansen, reagerer imidlertid på at klubben legger skylden på kommunen.

– Det var Vålerengas sin oppgave å avklare dette med Ishockeyforbundet. Tirsdag denne uka hadde jeg møte med VIF, og da virka det som alle hadde forstått prosessen. Vålerenga har visst siden 13. juli at de måtte spille for 1400 publikum de første kampene. Da sa de til kommunen at det var greit, de klarte seg med 1400 plasser så tidlig på høsten uansett, sier Hansen til TV 2.

SE LØRENSKOG - VÅLERENGA PÅ TV2SUMO.NO TORSDAG KLOKKEN 18.30