Mercedes har en elektrisk SUV på gang. Akkurat nå står konseptbilen på bilmessen i Frankfurt. Men i 2019 er produksjonsmodellen på plass! Den er det mange nordmenn som ønsker seg ...
Mercedes har en elektrisk SUV på gang. Akkurat nå står konseptbilen på bilmessen i Frankfurt. Men i 2019 er produksjonsmodellen på plass! Den er det mange nordmenn som ønsker seg ...

Vi er de første i verden som får bestille denne

Elektrisk SUV ventes å bli en storselger.

I disse dager pågår den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt. En utstilling som allerede har vært åpen for pressen i noen dager.

Hundrevis av bilnyheter avdukes og vises til publikum for første gang.

Mercedes er blant dem som har mye spennende på gang – ikke minst med tanke på elektrifiserte modeller.

De viser blant annet konseptbilen Concept EQC. Det er en elektrisk SUV på størrelse med den norske storselgeren GLC. Den får 500 kilometers rekkevidde og firehjulsdrift.

I dag blir norske kunder de første i verden som faktisk kan reservere produksjonsmodellen, som kommer i 2019.

Nå kommer modellene som kan snu bilmarkedet

– Rent ned av kunder

– Helt siden Concept EQC ble vist frem under Paris Motorshow i 2016 har våre forhandlere blitt rent ned av kunder som ville reservere den kommende modellen. Vi har jobbet med fabrikken over lang tid for å imøtekomme disse ønskene og kan i dag, som første marked i verden, lanseres reservasjonsløsningen svært mange har ventet på, sier Kjetil Myhre, direktør i Mercedes-Benz Personbil.

Slik reserverer du

EQC er på størrelsen med den norske storselgeren GLC.
EQC er på størrelsen med den norske storselgeren GLC.

Via lenken https://bilkjop.mercedes-benz.no/eq-reservasjon/ velger kunden sin forhandler og betaler et depositum på 20.019 kr for å sikre sin plass i køen. Ja, du leste riktig, 20.000 – og 19 kroner! Den litt spesielle summen har med lanseringstidspunktet å gjøre ...

Beløpet er uansett fullt refunderbart frem til kjøpskontrakt er signert og da vil kundene naturligvis ha tilgang til alle detaljer om produksjonmodellen.

Av rettferdighetshensyn er antall reservasjoner per person begrenset til én, og det vil ikke bli anledning til å selge sin plass i køen.

Slik starter de en elbil-revolusjon

Nyutviklet arkitektur

Den nye generasjonen elbiler, som skal telle totalt 10 innen 2022 (inkl. 3 Smart), baseres på en arkitektur spesielt utviklet for batteridrevne modeller, med smart bruk av stål, aluminium og karbonfiber. Plattformen er skalerbar og kan derfor benyttes til en lang rekke segmenter og karosserivarianter. Produksjonsmodellen EQC blir på størrelse med dagens GLC og får et design sterkt inspirert av «Concept EQ».

Konseptbilen har en ny lyssignatur med sort panelgrill og en opplyst hvit stjerne, med tilsvarende design bak. Videre vil det bli utstrakt bruk av LED og fiberoptikk for å understreke bilens elektriske signatur.

Tesla dobler antallet superladere

Elektrisk firehjulsdrift

"Concept EQC" har to elektriske motorer plassert på front- og bakakselen med batteripakken installert lavt mellom akslingene. Denne utformingen, sammen med firehjulsdrift, sørger for optimal sikkerhet og en dynamisk kjøreopplevelse via elektromotorene som produserer inntil 300 Kw (408 hk) med et dreiemoment på 700 Nm.

0-100 km/t gjennomføres på under 5 sekunder og det opereres med en rekkevidde på inntil 500 km (NEDC).

Skoda har også en elektrisk SUV på gang ...

Utvidet lademulighet

Bilen er klargjort for lading via hurtigladestasjoner, veggboks i hjemmet og induksjonslading.

Den europeiske ladestandarden tillater rask lading med en langt større kapasitet enn i dag. Foreløpig ladekapasitet strekker seg fra 50 opp til 150 kW, men på mellomlang til lang sikt er ladekapasitet på inntil 300 kW planlagt. Dette vil muliggjøre at 100 kilometer lades i løpet av fem minutter.

– Basert på etterspørselen etter elbiler i Norge har vi har store forventninger til de kommende modellene fra Mercedes-Benz EQ. EQC er første modell ut i 2019 og det vil deretter komme en ny modell hver 6-12 måned i alle segmenter frem mot 2022. På IAA i Frankfurt fikk vi se "Concept EQA" som indikerte hvordan den første elektriske kompaktmodellen i EQ-serien ville se ut, så det er liten tvil om at fremtiden er lys for norske kunder, avslutter Myhre.

Viktig nyhet fra BMW – og den er ikke veldig langt unna