29 ÅR SIDEN: Ni år gamle Therese Johannessen forsvant sporløst fra sitt hjem på Fjell i Drammen en varm augustdag i 1988. Nå skal cold case-enheten ved Kripos ta opp igjen saken.
29 ÅR SIDEN: Ni år gamle Therese Johannessen forsvant sporløst fra sitt hjem på Fjell i Drammen en varm augustdag i 1988. Nå skal cold case-enheten ved Kripos ta opp igjen saken. Foto: Ho/NTB Scanpix

Cold case-gruppa tar opp Therese-saken

Politiets cold case-gruppe vil ta opp igjen den 29 år gamle Therese-saken. Familiens bistandsadvokat er svært fornøyd

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ni år gamle Therese Johannessen forsvant fra bydelen Fjell i Drammen for 29 år siden.

– Det betyr at de ikke har gitt opp. Jeg er glad for det. Det er utmerket, sier familiens bistandsadvokat Fridtjof Feydt til ABC Nyheter.

Tror hun er i Pakistan

Niåringens forsvinning var i sin tid den dyreste og mest omfattende kriminalsaken i Norge.

Ingen vet hva som skjedde med den lille jenta som forsvant i august i 1988 fra bydelen Fjell i Drammen. Nå skal cold case-enheten ved Kripos ta opp igjen saken.

Sør-Øst politidistrikt sendte den formelle anmodningen om bistand 15. juni i år.

Politimester Christine Fossen i Sørøst politidistrikt bekrefter at det er besluttet å overføre saken til cold case-enheten. Det gjenstår bare noen få praktiske ting før det faktisk skjer.

– Ja, beslutningen om å overføre saken dit er tatt. Vi er i dialog med cold case-gruppen, og det gjenstår bare noen praktiske ting, sier Fossen.

– Vi har rettet en åpen henvendelse når det gjelder innretningen på bistanden fra Kripos, og ønsker en bred tilnærming. Det kan både være snakk om en bortføring eller et drap, sier påtaleleder Kjell Johan Abrahamsen.

Ikke nye tips

Thereses mor, Inger-Lise Johannessen, fortalte i en bok fra 2013 at hun har mest tro på at niåringen ble bortført til Pakistan i 1988, og dermed fortsatt er i live.

– Vi har rettet en åpen henvendelse når det gjelder innretningen på bistanden fra Kripos, og ønsker en bred tilnærming. Det kan både være snakk om en bortføring eller et drap, sier påtaleleder Kjell Johan Abrahamsen til ABC Nyheter.

Abrahamsen sier til VG at det ikke er nye tips som er årsaken til at Kripos-gruppen nå skal se nærmere på forsvinningen.

NTB