Mann i slutten av 50-årene drept på Oslo-øy

En utenlandsk statsborger i slutten av 20-årene pågrepet og siktet for drap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– En person er pågrepet og siktet for drap. Det er en mann i slutten av 20-årene og han er utenlandsk statsborger, sa Kjetil Moen, midlertidig leder for seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker, på en pressekonferanse torsdag.

De fikk melding om en alvorlig voldshendelse på Nakholmen utenfor Oslo onsdag kveld 21.15. De var på stedet etter syv minutter, der det ble funnet en sterkt skadd mann.

– Skjedde brått og uventet

Politiet iverksatte livreddende førstehjelp mens de ventet på ambulansepersonell, men livet sto ikke til å redde. Han ble erklært død på stedet. 20 minutter etter at de fikk den første meldingen, var mannen som nå er siktet for drap, pågrepet. Politiet ønsker ikke å si hvilket land mannen er statsborger i, men opplyser at det er et land i Nord-Europa.

– Avdøde er en mann i slutten av 50-årene. Det kan se ut som at det ikke er noen relasjon mellom avdøde og siktede, og at voldshendelsen skjedde brått og uventet, sa Moen på pressekonferansen.

Den drapssiktede mannen er ikke en kjenning for politiet, men Moen bekrefter at de har vært borti ham tidligere. Han ønsker ikke å si i hvilken sammenheng de har vært i kontakt med den drapssiktede mannen, men forteller at det ikke er grove forbrytelser.

Vil ikke si noe om vitneforklaringer

Mannen som ble drept har tilhold på Nakholmen, men den drapssiktede mannen har ingen tilknytning til øya.

– Vi vil se på hva som er foranledningen for denne voldshendelsen, og vi har fått opplysninger om at det er gjort observasjoner av siktede der ute som gjør at folk normalt ville ta kontakt med ham og spørre «hva er det du gjør for noe?», men jeg vil ikke gå i detalj om det, sier Moen, som samtidig bekrefter at mannen var uvedkomen på øya.

Samtidig opplyser Moen at det er vitner som har sett drapet, og vitner som har sett den drapssiktede mannen i forkant av drapet.

Politiet har begjært at den drapssiktede mannen underlegges en prejudisiell observasjon, for å avklare om mannen er tilregnelig.

– Det er iverksatt omfattende drapsetterforskning.

Da TV 2 ankom Nakholmen torsdag morgen var kaia der drapet fant sted åpnet for vanlig trafikk igjen. På land har et titalls tilhørende til øya samlet seg. Det legges ned blomster, og folk holder rundt hverandre for å gi trøst. Flaggene vaier på halv stang. Et lite rødt hus er også sperret av på den idylliske øya.