SLITER BORTE: Arsene Wenger har ikke vunnet på Stamford Bridge siden 2011.
SLITER BORTE: Arsene Wenger har ikke vunnet på Stamford Bridge siden 2011. Foto: Carl Recine

Wenger med grusom statistikk på Stamford Bridge

Men hittil kan Arsenal-manageren smykke seg med et overtak på Antonio Conte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige gang Arsenal gikk hjem med tre poeng etter en ligakamp på Stamford Bridge var i oktober 2011. Da vant The Gunners 5-3, og Robin van Persie scoret hat-trick.

Se Chelsea – Arsenal på TV 2 Sport Premium og Sumo 14.30!

Siden har Chelsea vunnet fem av fem kamper med Arsenal på besøk, og står med 15-2 i målforskjell.

– Chelsea har vært et av Premier Leagues beste lag i perioden. I tillegg har Arsenal hatt trøbbel mot andre topplag, spesielt på bortebane. Det har ført seg inn i et mønster der Arsenal taper på bortebane, forklarer TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Ikke lett å snu

Fotballeksperten understreker at det ikke finnes noen magisk formel for å løse problemene, men foreslår en mer defensiv tilnærming fra Wenger.

– Jeg sier ikke at de bare skal legge seg i forsvar og måke ballen fremover, men at de bør sørge for å holde laget kompakt. Under Conte er Chelsea ekstremt vanskelige å bryte ned. Borte mot dem ville jeg hatt som kampplan å holde nullen og heller ta vare på de mulighetene som oppstår fremover, oppfordrer Myhre.

Derimot er Arsene Wengers statistikk mot Chelsea langt lystigere etter Antonio Conte tok over roret forrige sommer.

Siden har The Gunners vunnet tre av fire kamper, inkludert seieren på straffer i Community Shield. Myhre avfeier imidlertid at Wenger har opparbeidet seg et overtak på rivalen.

– Chelsea er favoritter i denne kampen. Både utifra hvordan de har prestert hittil denne sesongen, og urolighetene som har vært i spillergruppen til Arsenal. I tillegg har de hjemmekamp, og Arsenal får litt mindre hvile etter å ha spilt Europa League, sier han.

Før formasjonsendringen

Fotballeksperten påpeker at det var noen tilfeldigheter bak Wengers triumfer.

– Den første seieren kom før Conte la om formasjonen. I Community Shield ble det uavgjort til full tid, også har du storseieren til Chelsea hjemme i fjor. Det er for lite grunnlag til å si at Wenger har et overtak, mener Myhre.

Fortsetter trenden mellom Conte og Wenger, er det en målrik kamp i vente på Stamford Bridge. Innbyrdes har det blitt scoret tolv mål på fire kamper.

I tillegg har to spillere blitt utvist.

– Som alltid i disse kampene, håper du at du får et underholdende oppgjør. Conte kommer til å spille på det han alltid spiller på – solid organisering og håp om å straffe Arsenal. Spenningen ligger i hvordan Wenger angriper kampen, mener han.

– Bra med uavgjort

Med tap kan Arsene Wengers menn allerede ligge seks poeng bak Chelsea. Det tror Myhre vil ha sitt å si for kampbildet.

– Selv om Arsenal har startet med to tap, er dette en kamp de lever fint med uavgjort i. De møter tross alt seriefavorittene på bortebane. Jeg tror vi får se en Wenger som tar litt hensyn til Chelsea, og at det kan bli stillingskrig i starten av kampen.

– Et tidlig mål kommer til å forandre utgangspunktet totalt, påpeker Myhre.

– Alt står og faller på det defensive spillet til Arsenal, og hvordan laget forsvarer seg som en enhet. De har flust av offensiv kraft, men det hjelper ikke når de slipper inn så lette mål som mot Liverpool. Lagmaskineriet blir avgjørende, og det er noe vi vet at Chelsea har.

Duellene i kampen

Både Alexis Sánchez og Eden Hazard er tilgjengelige til dagens oppgjør. Riktignok er det ikke gitt at noen av dem starter etter henholdsvis overgangssnakk og kampform.

– Jeg håper begge er med. I form er de to spillerne blant Premier Leagues aller beste, og vil øke underholdningsverdien i kampen. Men de er neppe i god nok form allerede til at kampen står og faller på dem, spår Myhre.

Da tror han heller at spissduellen mellom Álvaro Morata og Alexandre Lacazette kan avgjøre kampens utfall.

– Morata har fått en kanonstart, og helt klart levert best av de to hittil. Begge to er spillere som oppholder seg store deler av kampene innenfor 16-meteren, og da kan det bli forsyningene fra lagkameratene som skiller dem.

I dag får Wenger muligheten til å rette på statistikken når Arsenal møter Chelsea på Stamford Bridge 14.30. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo!