Kriminalteknikere fra politiet på åstedsadressen i Oppegård i saken hvor seks familiemedlemmer er siktet for drapsforsøk på en 18 år gammel kvinne i Oppegård.
Kriminalteknikere fra politiet på åstedsadressen i Oppegård i saken hvor seks familiemedlemmer er siktet for drapsforsøk på en 18 år gammel kvinne i Oppegård. Foto: NTB Scanpix/Bøe, Torstein

Kvinne (18) fikk alvorlige stikkskader:

Vil fengsle fire familiemedlemmer – 18-åringen beskyttes av politiet

Fire familiemedlemmer fremstilles for varetektsfengsling torsdag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seks personer er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk på en 18 år gammel kvinne i Oppegård. Både offeret og de siktede er i samme familie, skriver Dagbladet.

18-åringen ble påført store stikkskader, og ble bragt til sykehus, der hun nå har politibeskyttelse.

– Det er riktig at hun ligger skadet på sykehus og at hun har politibeskyttelse der, sier politioverbetjent Rikke Hallgren i Øst politidistrikt til VG.

Blant de seks familiemedlemmene som er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk, er det en 15-åring, en 16 år gammel gutt, en på rundt 18 år og jentas foreldre. Begge foreldrene begjæres fengslet.

– Har det bedre

Jentas bistandsadvokat, Monica Lindbeck, sier til TV 2 at hun har det bedre, men har fortsatt så store skader at hun må ligge på sykehus.

– Hun ble avhørt sent onsdag ettermiddag og har forklart seg om det faktiske hendelsesforløpet, men ikke bakgrunnen, sier hun.

Hva som ble sagt i avhørt vil ikke bistansadvokaten si noe om. Hendelsen skal ha skjedd utenfor familiens leilighet, og ikke der kvinnen var bosatt.

– Det var ikke et langt avhør, grunnet helsetilstanden hennes.

Politiet ber om tips

Fire av de siktede fremstilles for varetektsfengsling torsdag formiddag.

Politiet vil begjære dem fengslet i fire uker, to av dem i full isolasjon.

Forsvareren til faren til jenta, Harald Jahren, sier til TV 2 torsdag at han foreløpig ikke vet hvordan hans klient stiller seg til siktelsen, eller om han samtykker til varetektsfengsling.

De to øvrige siktede blir tatt hånd om av barnevernet, opplyser politiet.

Det er gjennomført en rekke avhør i saken, av både de siktede, den fornærmede jenta og vitner. Samtidig ber politiet om at de som kan sitte på informasjon i saken, tar kontakt.

– Vi jobber med å få et tydeligere bilde av hva som har hendt, derfor ønsker vi bistand fra publikum, sier politioverbetjent Rikke Hallgren i en pressemelding.

Ta kontakt med politiet på telefon 400 28 390 fram til 15.30 (eller 64 85 16 00 etter kontortid).

Seks er pågrepet
Kvinnen er nå utenfor livsfare. Seks personer ble pågrepet, og siktet for drapsforsøk og medvirkning til drapsforsøk.

Hverken 15-åringen eller 16-åringen erkjenner straffskyld.

15-åringen er siktet for medvirkning til drapsforsøk, og har sagt at han ikke var vitne til hendelsen eller kjente til det som hadde skjedd.

Begjærer varetekt
Ifølge VG er en av politiets teorier at det er snakk om et forsøk på æresdrap.

Politiet vil begjære fire ukers varetekt med to uker full isolasjon for fire av de siktede. Fengslingsmøte vil bli begjært holt for lukkede dører.

De to øvrige siktede er overført til barnevernets omsorg.

– Vi jobber med å få et tydeligere bilde av hva som har hendt, derfor ønsker vi bistand fra publikum, sier Rikke Hallgren politioverbetjent.

Ønsker tips
Politiet ønsker å komme i kontakt med folk som har sett selve hendelsen, og som kan kaste lys over hendelsesforløpet.

Åstedet er Flåtestadveien 8 – 10 i tidsrommet kl.18.30 – 19.00, 12.09.17.

Ta kontakt med politiet på telefon 400 28 390 fram til kl.15.30, eller på telefon 64 85 16 00 etter kontortid.