– Klare varsellamper som blinker for Klopp

TV 2s Premier League-kommentator mener Liverpool-manager Jürgen Klopp må gjøre grep for å begrense baklengsmålene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool mot Burnley på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo lørdag ettermiddag klokken 16.00.

Publikum på Anfield fikk oppleve Champions League for første gang siden 2014, men hjemmetilhengerne gikk trolig skuffet hjem fra kamp, for det ble bare ett poeng, etter at Joaquín Correa utlignet til 2-2 for Sevilla tjue minutter før full tid.

– Det er en dårlig start på Mesterligaen, og helt unødvendig når de dominerer slik de gjorde, sier TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker.

Se sammendrag fra Liverpools Mesterliga-duell med Sevilla i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Forrige sesong avga Liverpool hele 18 poeng i Premier League etter å ha ledet kamper. Bare fire lag hadde en dårligere statistikk. Arsenal var nærmest Liverpool av topp seks-lagene, men rotet bort «bare» elleve poeng.

– Holder motet oppe
I seriepremieren mot Watford mistet Liverpool seieren etter et mål på hjørnespark på overtid, og to nye poeng forsvant ut av vinduet i Jürgen Klopps Mesterliga-debut med Liverpool mot Sevilla onsdag kveld.

– Liverpools motstandere vet at de alltid får en mulighet om det er et kvarter igjen og man er ett mål bak. Ett hjørnespark er nok. Du vet at det er mye vanskeligere å få de målene når du møter Manchester United, Chelsea og Tottenham. Psykologi i fotball er viktig, og mot Liverpool vet at du sjansen er der. Da holder motstanderne motet oppe helt til slutt, mener Alsaker.

Roberto Firmino kunne sendt Liverpool opp i 3-1 om han hadde klart å sette straffespark i mål like før pause. Liverpool skapte flere sjanser, men klarte ikke å avgjøre kampen. I stedet ble det bare ett poeng mot Sevilla til slutt.

– Det handler om forsvarsspillet og manglende effektivitet. De har noen defensive blundere og slurv på siste tredjedel av banen, og de evner ikke å drepe kampen. Da begynner de å leve farlig i siste halvdel av andre omgang. Da droppet intensiteten. Når det skjer, rakner Liverpool ganske mye, mener Øyvind Alsaker, som er kritisk til Liverpools forsvarsspillere.

– Liverpool har ikke et forsvar som klarer å stå imot. Det er ikke gode nok spillere når de blir eksponert. Den venstresiden bak med Dejan Lovren og Alberto Moreno er for svak defensivt og for rufsete, mener han.

– Varsellamper som blinker
TV 2-kommentatoren tviler på at Liverpool kan kjempe om seriemesterskap denne sesongen, og tror det handler om å sikre seg en plass innenfor topp fire. Forrige sesong endte Liverpool på fjerdeplass, ett poeng foran Arsenal.

– Det mangler en Virgil van Dijk, som hadde hjulpet mye. De har en dyktig manager, så det kan være for tidlig å avskrive Liverpool, men noen klare varsellamper blinker for Klopp når det er sånn at de går fra 4-0-seier til 0-5-tap, og de to baklengsmålene mot Sevilla i en kamp de dominerer fullstendig. Det nytter ikke, sier han.

For å kunne kjempe om å vinne den første ligatittelen siden 1990, må Liverpool opptre helt annerledes, mener Alsaker.

– Det er viktig at de klarer å omsette dominansen i scoringer. Da kan de hvile de siste tjue minuttene i stedet for jage. Det er viktig å kunne ta den trygge ledelsen og stenge butikken. Det er ikke Klopps metode, så det spørs om noe skjer der. Faktum er at om du skal vinne Premier League, så må du slippe inn under ett mål i snitt. Det er nesten unntak et faktum de siste tjue årene. Nå har de i snitt to mål per kamp, som antageligvis er for høyt.

Øyvind Alsaker mener Klopp burde gjort bytter tidligere mot Sevilla, og mener han ikke har lært av den samme feilen i nederlaget for samme motstander i Europaliga-finalen for 14 måneder siden.

– Han har veldig tro på gjengen sin. Det er hans styrke, men det kan også være en svakhet av og til. Han er tydelig, prinsippfast og vingler lite. Det trengs å gjøre grep, sier Premier League-kommentatoren.

– Blir latterliggjort i utslagsrundene
Heller ikke Manchester United-legenden Roy Keane er imponert over det han fikk se i forsvarsspillet av Liverpool mot Sevilla.

– De ikke klarer å omstille seg på et innkast fører til utligningen. I en så viktig kamp, på et så viktig tidspunkt. Erfarne spillere som skrur av. Det må være frustrere manageren at de forsvarer seg som guttespillere. Den enkleste delen av fotball er å omstille seg. Liverpool skapte sjanser, spilte med trykk og hadde kvalitet når de gikk fremover, men Liverpool ser ikke ut til å kunne gjøre ting enkelt, sa iren i studiosendingen til ITV, skriver Daily Mail.

– Liverpool kan glemme å vinne Champions League. De skal ha nok kvalitet til å gå videre fra gruppen, men i utslagsrundene mot Real Madrid og disse lagene, vil Liverpool bli gjort til latter, spår Roy Keane.

Liverpool står med sju poeng etter fire kamper i Premier League-sesongen.