Du kan gjøre et kupp på glemt familiebil

Dette er familiebilen som mange har glemt.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny, Mitt navn er Khalid. Det er andre gangen jeg skriver spørsmålet mitt. Håper på svar nå.

Jeg har tenkt å kjøpe en bruktbil med 7 seter til familien. Jeg har lett mye på finn.no og klarer ikke å bestemme meg. Jeg er litt redd for å velge en dårlig bil som kan koste meg dyrt, med mange verkstedbesøk. Hva anbefaler du – og hva synes du om Dodge Journey 2009-modell som har gått 125.000 km. prisen er 123.000 kr. Eller hva med VW Sharan 2005-2007-modell / Ford Galaxy 2005-modell, eller Mitsubishi Outlander 2007-modell?

Benny svarer:

Hei Khalid. Beklager at du ikke har fått svar. Jeg rekker dessverre ikke alltid over alle spørsmål som kommer hit til denne spalten.

Det er ikke så veldig mange sjusetere å velge mellom i markedet. Alle er dessverre ikke like gode, heller. Og når man trenger sjuseters familiebil, er det jo gjerne sånn at man har bedre ting å bruke pengene på enn å reparere bil.

Den Sharan-utgaven du nevner her, er ikke en bil jeg uten videre vil anbefale å kjøpe. Dessverre var det en god del tull med disse. Kvaliteten var ujevn, og noen eiere opplever at det stadig vekk er noe som går galt. Galaxy er i praksis samme bil, med samme problemer. Det kom en ny Galaxy i 2006. Den er langt bedre, selv om det var litt småplukk også der de første årene.

Mitsubishi Outlander holder langt bedre kvalitet, men er en ganske primitiv konstruksjon. Den er også trang som sjuseter. Men som er rent fornuftsvalg er ikke dette så dumt, så det er en bil som er lett å anbefale.

Fikse og praktiske løsninger

Dodge Journey, som du egentlig spør om, er heller ikke verdens beste bil, men her får du faktisk veldig mye bil for pengene i bruktmarkedet om du kommer over en fin bil i god stand.

Dette er typisk en slik bil som veldig mange har glemt. Dermed er det stille på telefon og mail hos de som skal selge, og det er gode muligheter for å prute på prisene og å gjøre gode kjøp.

Les også: Her er verdens dyreste bil på Norges-besøk!

Dodge Journey byr på mange fikse og praktiske løsninger innvendig.
Dodge Journey byr på mange fikse og praktiske løsninger innvendig.

Journey er en praktisk og ganske komfortabel bil, men ikke verdens mest moderne. Den byr også på god plass.

Du bør tenke på at dette ikke vil være en lett bil å selge videre igjen, når den dagen kommer.

Men tenker du å ha den i mange år, behøver ikke det å være noen stor bekymring. Jeg synes den kan være gansk tøff utvendig. Interiøret derimot er litt enkelt og ikke med beste materialkvalitet og finish. På pluss-siden kan du notere mange smarte, praktiske og fikse løsninger i interiøret.

Før kjøp bør du naturligvis sjekke bilen nøye, både teknisk, servicehistorikk og eierhistorikk. Her er det bare å være kresen, du skal ikke kjøpe første og beste bil, men undersøke markedet godt først.

Legg du litt jobb i dette så kan du faktisk gjøre et lite bruktbil-kupp!

Lykke til med bilkjøp!

Ung og trendy? Da er Rolls Royce bilen for deg

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

Eier du en Dodge? Fortell oss om den her:

Video: Denne nyheten fra VW kan bli en bestselger