Hoff vurderte å gi seg etter kjærestens dopingdom

Nils Jakob Hoff (32) sier at dopingdommen til kjæresten Therese Johaug har gitt ham et nytt syn på toppidretten.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roer Nils Jakob Hoff deltar under VM i Florida som starter søndag.

Det var ingen selvfølge, for dopingdommen til kjæresten Therese Johaug gjorde at 32-åringen vurderte å gi seg som idrettsutøver.

– Saken har gitt meg et annet syn på toppidretten. Det er en veldig vanskelig situasjon å forholde seg til, og kanskje det første instinktet er jo bare å komme seg vekk. For det føles urettferdig, og du får den følelsen av at dette gidder jeg ikke lenger, sier Hoff til TV 2.

– Ikke så gøy å tenke på mesterskap lenger

Hoff var nødt til å få et annet perspektiv på idretten for å finne motivasjon til å fortsette, og innrømmer at han nå tenker annerledes på karrièren.

– Ja, jeg gjør det. Fokus på medaljer, resultater og mesterskap har kanskje falt litt bort. Vi har vært veldig tydelige på at vi må sette idrettsgleden i fokus. Å jakte den følelsen når alt klaffer, når det går fort og du bare føler at du flyr avgårde. Det er verdens beste følelse. For det er ikke så gøy å tenke på mesterskap lenger. Det kommer i andre rekke, forteller han.

Derfor vil ikke Hoff snakke om resultatene i VM som venter.

– Resultatene blir litt det de blir. Det er kanskje feil måte å si det på, men jeg tror at hvis vi går ut der og gjør det aller beste vi kan, så er vi kjempefornøyd. Nå er det bare å banke ut det siste på trening, og sette seg på flyet til Florida, sier bergenseren.

Sender tanker til orkanofre

VM i roing arrangeres i Sarasota-Bradenton, i Flordia. Der har nettopp orkanen Irma herjet, og de norske utøverne innrømmer at mesterskapet føles lite viktig akkurat nå.

– Det er litt spesielt å reise bort dit for å leke om medaljer, når de som bor der kjemper med nebb og klør for å redde hus og familien sin. Så det er med litt blandede følelser jeg reiser, for det er litt bismak å komme rett oppi orkanhysteriet for å leke, sier Olaf Tufte til TV 2.

– Først og fremst så går jo tankene mine til alle de som er rammet av orkanen. Hvis de greier å gjennomføre et VM etter orkanen er det kjempebra, men det er de menneskene som bor der som er det viktigste. Vi som deltakere i VM må ta det vi får, understreker Birgit Skarstein.

Spesiell oppladning

Det var regn og 10 grader da TV 2 møter roerne på Årungen. De forholdene vil de ikke møte i USA, og har derfor valgt å lade opp til mesterskapet på en litt spesiell måte.

– Vi driver nå med et varmeakklimatiserings-prosjekt, for å takle varmen som møter oss der borte. En gang om dagen sitter i varmerom i 30-40 minutter, i tillegg har vi varmebad. Så det blir spennende å se om det funker. Jeg har rodd i varme klima før uten akklimatisering, og det funket. Så vi får se nå, forteller Tufte.

Sammen med Kjetil Borch rodde 41-åringen inn til andreplass i verdenscupen i sommer, og er offensiv på spørsmål om duoens medaljesjanser i VM.

– Jeg mener at vi har tidenes mulighet til å gjøre det ordentlig bra. Vi vet at vi kan ro fort. Jeg har virkelig troa, også handler det om å prikke formen. Målsetningen er å ro ordentlig bra sammen. Gjør vi det skal de andre ro veldig fort for å slå oss, avslutter veteranen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook