Bare uavgjort for Liverpool i Coutinhos comeback

Liverpool hadde seieren i lommen mot Sevilla, men måtte nøye seg med ett poeng i comebacket i Mesterligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool – Sevilla 2-2:

Se høydepunkter fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

Liverpool snudde 0-1 til 2-1-ledelse til pause mot Sevilla, men en fulltreffer av Joaquin Correa 20 minutter før slutt sørget for at oppgjøret på Anfield endte 2-2.

– Sevilla scoret på sin første sjanse. Fra starten av dominerte vi kampen, men måten vi forsvarte oss på var ikke perfekt. Jeg så mange gode ting og ting vi kan bygge videre på. Alt er fremdeles mulig i gruppen. Prestasjonen vi viste burde gitt oss tre poeng. Vi fikk en skikkelig smell mot City i Premier League lørdag, og måten vi reiste oss på var jeg fornøyd med. Kanskje vi ikke er det beste laget i verden, men vi prøvde å spille den beste fotballen, sa Liverpool-trener Jürgen Klopp til Viasat etter kampslutt.

Liverpools Jöel Matip oppsummerte kampen slik:

– Vi spilte veldig godt i første omgang. Men det er vanskelig for forsvaret når vi slipper inn to mål. Vi var uheldige, men måten vi slapp inn mål på var ikke godt nok, sa Liverpools Jöel Matip i et intervju vist på Viasat etter kampslutt.

Philippe Coutinho kom inn for Liverpool det siste kvarteret, og spilte dermed sin første kamp for rødtrøyene siden mai.

Den brasilianske stjernen har blitt koblet til Barcelona gjennom hele sommeren, og har vært utelatt fra troppen de første kampene i Premier League på grunn av det Liverpool har hevdet var en ryggskade.

En noe rusten Coutinho kunne imidlertid ikke hjelpe Liverpool til tre poeng i comebacket i Europas gjeveste klubbturnering.

– Det er mye bra med dette Liverpool-laget her, men samtidig er det noe råttent. Det er for lett for motstanderne å komme til sjanser mot dem, mente Viasat-kommentator Morten Langli etter kampslutt.

Sjokkstart av Sevilla
Sevilla sjokkerte fansen på Anfield og tok ledelsen allerede etter fire minutters spill.

Et inlegg fra kanten fra Sergio Escudero gikk midt mellom beina til Liverpools Dejan Lovren, og på bakerste stolpe fikk Wissam Ben Yedder fritt leide og satte enkelt inn kampens første scoring.

Liverpool gikk rett i angrep og brukte kun 15 minutter til å slå tilbake. Formsspilleren Roberto Firmino avsluttet et vakkert angrep og satte inn 1-1-scoringen i det 20. minutt.

Salah snudde kampen for Liverpool
Like etter fikk Emre Can en gyllen mulighet til å utligne. Han ble spilt fri på kanten, men alene med keeper skjøt Liverpool-stjernen like utenfor.

I det 36. minutt presenterte «Egypts Messi» seg for Liverpool. Salah kjempet til seg ballen utenfor 16-meteren, og dro til fra langt hold. Ballen gikk via Simon Kjær og i mål, og dermed hadde Liverpool snudd kampen fra 0-1 til 2-1.

Fire minutter før pause rev Nicolas Pareja Sadio Mané over ende innenfor Sevillas 16-meter. Liverpool fikk straffe, men det dundret Firmino i stolpen og ut.

– Det var ingenting å si på straffesparket. Det var så klart straffespark som et straffespark kan bli, mente Viasat-kommentator Morten Langli om straffesituasjonen.

Liverpool hadde nok sjanser til å kunne ledet både 3-1 og 4-1, men måtte nøye seg med en knepen 2-1-ledelse til pause.

Sevilla-treneren sendt på tribunen
Etter pause fortsatte Liverpool å angripe.

Til slutt kokte det helt over for Sevillas trener Eduardo Berizzo.

Etter 59 minutters spill sendte dommer Danny Makkelie Sevilla-sjefen på tribunen, etter at treneren hadde kastet bort ballen på sidelinjen to ganger på fem minutter.

– Hva tenkte han på der? Uthaling av tiden når Sevilla lå under 1-2, skrev BBC under sin livedekning av kampen om episoden.

Men Sevilla klarte seg godt uten treneren på benken.

20 minutter før slutt fikk Sevilla det enkelt da de utnyttet svakt forsvarsspill av Liverpool. Litt ute av balanse fikk Joaquin Correa med seg ballen inn i feltet, og lurte ballen over Liverpool-keeper Karius og utlignet til 2-2.

Coutinho-comeback
Kvarteret før slutt sendte Liverpools manager Jürgen Klopp utpå Philippe Coutinho. Han kom inn for Emre Can.

Brasilianeren med 13 mål i Premier League forrige sesong fikk dermed sitt comeback for Liverpool etter sin ryggskade og flørt med Barcelona, og brasilianeren ble møtt med applaus fra fansen.

På overtid kunne Luis Murrier sørget for at Sevilla fikk med seg alle tre poengene fra Anfield. Avslutningen gikk imidlertid like utenfor.

Joe Gomez pådro seg like etter sitt andre gule kort for dagen. Kampen endte 2-2.

I den andre kampen i gruppen ble det 1-1 mellom Maribor og Spartak Moskva. Etter en målløs 1. omgang sendte Aleksandr Samedov gjestene i ledelsen etter en snau times spill. Hjemmelaget utlignet fem minutter før slutt ved Damjan Bohar.

Slik startet lagene:

Philippe Coutinho, som gjennom hele sommeren ble koblet til Barcelona, startet på benken for Liverpool. Lagene møttes også i finalen av Europa League i 2016, da Sevilla vant 3-1.

Liverpool: Karius, Gomez, Lovren, Matip, Moreno, Wijnaldum, Can, Henderson, Salah, Mane, Firmino.

Sevilla: Rico, Mercado, Pareja, Kjaer, Escudero, N'Zonzi, Banega, Pizarro, Navas, Correa, Ben Yedder.

Dommer: Danny Makkelie, Nederland