EVAKUERER: Sykehjemmet mistet strømmen og dermed airconditionen under orkanen Irma. Fem eldre er døde som resultat av overoppheting.
EVAKUERER: Sykehjemmet mistet strømmen og dermed airconditionen under orkanen Irma. Fem eldre er døde som resultat av overoppheting. Foto: CBS

Åtte personer døde etter strømbrudd på sykehjem

Ytterligere 120 personer ble evakuert fra et sykehjem i Hollywood Hills som følge av intens varme etter strømbruddet forårsaket av Irma.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Monsterorkanen Irma førte til at flere millioner mennesker mistet strømmen i Florida.

Onsdag ble 120 mennesker evakuert fra et gamlehjem i Hollywood Hills, nord for Miami, som følge av intens varme og ingen elektrisitet, skriver News Miami.

Det var først meldt at fem personer mistet livet ved hjemmet. Tre ble funnet på sykehjemmet, mens to døde på vei til sykehuset.

Nå har imidlertid antall omkomne økt til åtte personer.

Krever svar

Politimester Tom Sanchez sier til nyhetsbyrået AP at etterforskerne mistenker at dødsfallene har med varmen å gjøre.

– Bygningen er sperret av og vi fortsetter å etterforske saken, sier han.

Hjemmet skriver i en uttalelse at orkanen Irma slo ut aircondition-apparatet.

Florida-guvernør Rick Scott har bedt beredskapsarbeidere sjekke alle sykehjem og lignende fasiliteter for å se til at alle pasienter er trygge.

– Jeg krever svar, skriver han i en Twitter-melding.

Forgiftning

Irma har nå dødd ut, men flere sliter med ettervirkningene av hennes herjinger.

Flere personer har blitt utsatt for karbonmonoksidforgiftning, tidligere kalt kullosforgiftning, i forsøk på å få elektrisitet til hjemmene sine.

I Orlando skal tre personer ha dødd av denne typen forgiftning. To ble funnet inne i huset, mens en tredje ble funnet død på plenen utenfor.

Fire personer var inne i huset da brannmannskapet ankom, og ble fraktet til sykehus. Det ble funnet en bærbar bensingenerator inne i huset, og området var røyklagt.

Også ved Daytona Beach måtte politiet rykke ut og fant en person død som følge av karbonmonoksidforgiftning etter å ha tatt i bruk en elektrisk generator, skriver Fox News.

Flere dødsfall

13 personer har dødd som følge av monsterorkanen Irmas herjinger i Florida. Dette inkluderer de som døde av karbonmonoksidforgiftning.

I Karibia døde hele 37 mennesker.

Nyhetsbyrået AP melder at 9,5 millioner mennesker i Florida fortsatt er uten strøm. Det er nesten halve statens befolkning.

Det kan ta mer enn ti dager før strømmen er tilbake.

110.000 mennesker har ikke returnert til hjemmene sine, og oppholder seg fortsatt i forskjellige tilfluktsrom.